Επίθεση στο Σίδνεϊ: Βρέφος μεταξύ των θυμάτων -Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Metrosport Team13 Απριλίου 2024

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) σε εμπορικό κέντρο στο παραθαλάσσιο προάστιο της Ακτής Μπόντι, στο Σίδνεϊ, με 5 άτομα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, την ώρα που άλλα 8 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μεταξύ των ατόμων που δέχθηκαν επίθεση ήταν κι ένα βρέφος με τη μητέρα του, που την ώρα της επίθεσης έκανε τα ψώνια της στο εμπορικό κέντρο.

«Το μωρό δέχτηκε μαχαιριές. Η μαμά μαχαιρώθηκε επίσης και ήρθε με το μωρό και μου το έδωσε. Υπάρχει πολύ αίμα στο πάτωμα... Ελπίζω το μωρό να είναι καλά», σχολίασε αυτόπτης μάρτυρας στο 9News.

Την ίδια ώρα, μια εργαζόμενη αποκάλυψε ότι άκουσε τις κραυγές της μητέρας και στη συνέχεια κλειδώθηκε σε μια αποθήκη μαζί με τους συναδέλφους της, καθώς φοβήθηκαν από τον ένοπλο.

«Ήταν τόσο τρομακτικό... Ειλικρινά εύχομαι η μητέρα να είναι καλά γιατί αυτή τη κραυγή, δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εργαζόμενος σε παντοπωλείο του εμπορικού κέντρου εξήγησε ότι τον άφησαν να βγει από το εμπορικό κέντρο λίγο μετά τις 16:30, την ώρα που άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

«Μου τηλεφώνησε η φίλη μου, μου είπε ότι η μητέρα της εργάζεται στον επάνω όροφο, στο επίπεδο τρία, και μου είπε: "Κοίτα, σε παρακαλώ πρόσεχε, ακούγονται πυροβολισμοί.

Δεν μπορούσα να την ακούσω καλά, οπότε βγήκα έξω. Άρχισα να ακούω ένα πυροβολισμούς. Η αντίδρασή μου ήταν να βάλω όλους τους πελάτες μέσα και να κλείσω την πόρτα του καταστήματος», ανέφερε.

Πως εξουδετέρωσε η αστυνομικός τον ένοπλο

Καταλυτικό ρόλο για την εξουδετέρωση του δράστη έπαιξε μια αστυνομικός, η οποία βρισκόταν κοντά στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ την ώρα της επίθεσης, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί τα κίνητρα και η ταυτότητα του δράστη.

Μάλιστα, ο δράστης πήγε να της επιτεθεί με το μαχαίρι που κρατούσε, αλλά εκείνη τον πυροβόλησε και τον έριξε στο έδαφος, περιμένοντας ενισχύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η κατάσταση του βρέφους και της μητέρας του. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.