Επίθεση ΣΟΚ σε ποδοσφαιριστή που αποπειράθηκε αυτοκτονία: «Έπρεπε να το κάνεις σωστά»

Metrosport Team30 Απριλίου 2021

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σκωτία η δήλωση του ποδοσφαιριστή της Άλμπιον Ρόβερς, Ντέιβιντ Κοξ, πως σταματάει το ποδόσφαιρο εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε από τον Τζόναθαν Τιφόνι της Στενχάουσμιουρ.

Ο Κοξ είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχε κάνει απόπειρες να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Κοξ, ο Τιφόνι του είπε: «Έπρεπε να το κάνεις σωστά την πρώτη φορά»!

Ο Κοξ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook, με το οποίο έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο, εξαιτίας της χλευαστικής στάσης του Τιφόνι απέναντί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Στενχάουσμιουρ ξεκίνησε έρευνα για τα όσα (και αν) ειπώθηκαν.

Η φραστική επίθεση

Ο Κοξ βρισκόταν στον πάγκο στη νίκη 1-0 της ομάδας του, αλλά κατευθύνθηκε κατευθείαν για το αυτοκίνητό του όπου γύρισε το βίντεο με τίτλο: «Μια άλλη προσπάθεια στην ψυχική μουυγεία στο ποδόσφαιρο. Ώρα να το σπάσω». Ο Κοξ μετά την καταγγελία για όσα άκουσε από τον Τιφόνι είπε: «Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, την επόμενη φορά που θα συμβεί, θα έμενα εκτός. Προφανώς δεν έπαιζα, αλλά τελείωσα με το ποδόσφαιρο εντελώς».

Σε μια δήλωση, οι Warriors είπαν: «Ο σύλλογος γνωρίζει μια προφορική αντιπαράθεση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παικτών τόσο από τους Stenhousemuir όσο και από τον Albion Rovers κατά τη διάρκεια του απόψε. Έχουμε μιλήσει με τους εμπλεκόμενους παίκτες, τον David Cox (Albion Rovers) που ήταν στον πάγκο και τον Jonathan Tiffoney (Stenhousemuir) που έπαιζε».

Διεξάγεται έρευνα

Όπως έγινε γνωστό για το συμβάν πραγματοποιείται έρευνα: «Και οι δύο παίκτες προβάλλουν ισχυρισμούς για σοβαρά και εντελώς ακατάλληλα σχόλια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που έχουν επιπτώσεις στην ευεξία των παικτών και στην ψυχική υγεία. Ενώ δεχόμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να ειπωθούν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί είναι αρκετά σοβαροί ώστε να αξίζουν μια πιο λεπτομερή έρευνα». Μάλιστα η Στενχάουσμιουρ ξεκαθάρισε: «Θα το αναφέρουμε αύριο στην FA της Σκωτίας και θα συνεργαστούμε μαζί τους, όπως και με τους συναδέλφους μας της Albion Rovers για να διερευνήσουν το περιστατικό».

Η Άλμπιον Ρόβερς επί του περιστατικού σχολίασε: «Η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία όλων που σχετίζονται με την Albion Rovers είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέρος για όλους και πιστεύουμε ότι πρέπει να το απολαύσουμε χωρίς φόβο ή προκατάληψη. Γνωρίζουμε ένα φερόμενο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του απογευματινού αγώνα και είμαστε σε επαφή με τον David Cox για να προσφέρουμε την άνευ όρων υποστήριξη και υποστήριξη μας».

Το 2014, ο Κοξ μίλησε για την κατάθλιψη και το άγχος του (αποκάλυψε ότι είχε κάνει προσπάθειες να τερματίσει τη ζωή του) σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους συναδέλφους επαγγελματίες να λάβουν βοήθεια εάν αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ έπαιζε για την Κάουντεμπιθ βρισκόταν στα πρόθυρα να σταματήσει το ποδόσφαιρο αφού κακοποιήθηκε φραστικά στο γήπεδο από αντίπαλους παίκτες και οπαδούς για τα θέματα της ψυχικής υγείας του.

Τιφόνι: «Είναι αναληθή όλα»

Θέση για το περιστατικό πήρε ασφαλώς και ο Τζόναθαν Τιφόνι που φέρεται να επιτέθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο στον Κοξ, αρνούμενος τα πάντα: «Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι κακοποίησα τον David Cox ο οποίος ανέφερε ότι του επιτέθηκα κατά της ψυχικής του υγείας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Stenhousemuir και Albion Rovers, είναι απλώς αναληθές.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού του παιχνιδιού, δέχτηκα δυσφημιστικά σχόλια από την Albion Rovers. Δεν αντέδρασα σε αυτά. Ο David Cox ο οποίος ήταν αναπληρωματικός και δεν έπαιζε, κρατήθηκε από τον διαιτητή για είσοδο στο γήπεδο και με κακοποίησε. Δεν τον κακοποίησα. Αυτό έγινε μπροστά από τον βοηθό διαιτητή. Αν είχα κάνει το σχόλιο, το οποίο έχει ειπωθεί ότι έκανα, τότε είναι αδιανόητο να μην το είχε ακούσει ο διαιτητής. Έχω προσωπικά υποβληθεί σε δυσφημιστικά και οδυνηρά σχόλια ως παίκτης για πολλά χρόνια και συγχωρώ οποιαδήποτε τέτοια πρακτική. Ποτέ δεν θα έκανα επίθεση στην ψυχική υγεία ή ευεξία άλλου παίκτη και θα συνεργαστώ πλήρως με την έρευνα της FA της Σκωτίας για αυτό το ζήτημα».

Πηγή: dailymail.co.uk

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.