Επιθέσεις ουκρανικών drones σε ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια - Με «βροχή» πυραύλων απάντησαν οι Ρώσοι

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και πλήρης κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε στις 5 Δεκεμβρίου η Ρωσία, απαντώντας στις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν από ουκρανικά drones σε βάρος δύο ρωσικών στρατιωτικών αεροδρομίων.

Μάλιστα, σειρήνες για νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ήχησαν και σήμερα Τρίτη 6/12 σε Kharkiv, Dnepropetrovsk και στην περιοχή του Donetsk που είναι υπό τον έλεγχο του Κιέβου, τη στιγμή που έγινε γνωστό πως υπήρξε και τρίτη ουκρανική επίθεση με drone σε δεξαμενή καυσίμων κοντά σε αεροπορική βάση στη ρωσική επαρχία Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία.

Απόρροια των επιθέσεων αυτών είναι να υποστούν μεγαλύτερες ζημιές οι ήδη βεβαρυμένες από τους προηγουμένους βομβαρδισμούς ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας με άμεση συνέπεια να έπεται ένας νέος γύρος διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε μια χρονική στιγμή που οι θερμοκρασίες κυμαίνονται πολύ κάτω από το μηδέν.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά εγείρονται για το τι ακριβώς σηματοδοτεί η νέα αυτή τακτική των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη στροφή των στρατιωτικών συγκρούσεων, ενώ άγνωστη παραμένει και η αντίδραση του ΝΑΤΟ.

Επιθέσεις με drones

Οι επιθέσεις κατά των δύο αεροπορικών βάσεων έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό που προκάλεσε εντύπωση, είναι ότι έγιναν πολλά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία και τη γραμμή του μετώπου.

Η μία από αυτές η βάση Ένγκελς στην περιοχή Saratov η οποία φιλοξενεί πυρηνικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη του ρωσικού στρατού. Στην δεύτερη ρωσική αεροπορική βάση που χτυπήθηκε, την αποκαλούμενη βάση Ριαζάν, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι όταν ένα βυτιοφόρο με καύσιμα εξερράγη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αεροπορική βάση του Ριαζάν βρίσκεται 185 χλμ. (115 μίλια) νοτιοανατολικά της Μόσχας, ενώ η βάση του Ένγκελς βρίσκεται περίπου 730 χλμ. (455 μίλια) νότια της Μόσχας και είναι μία από τις δύο στρατηγικές βάσεις ρωσικών πυρηνικών βομβαρδιστικών. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Saratov Roman Busargin, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι είναι ασφαλείς μετά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είπε, για «δυνατό κρότο και λάμψη» στην αεροπορική βάση Ένγκελς.

«Οι πληροφορίες για επεισόδια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ελέγχονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», είπε αρχικά ο ίδιος.

Πηγή: bankingnews.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.