Επιτέλους ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ με… 30 Ισπανούς!

Πέτρος Χαριζακλής11 Σεπτεμβρίου 2021

Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η Super League Interwetten, έχει καταφέρει για μία ακόμη φορά κάτι πρωτάκουστο. Να γίνει το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν έχει ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αναβάλλοντας τις δύο πρώτες αγωνιστικές λόγω ασυμφωνίας των ομάδων σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κάποιες από αυτές δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Τελικά, οι περισσότερες βρήκαν τηλεοπτική στέγη, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ομάδα που έχει μείνει τηλεοπτική άστεγη. Αυτό το καλοκαίρι είναι ήταν διαφορετικό για το ελληνικό πρωτάθλημα που θα έχει μόλις δύο εκπροσώπους στην Ευρώπη, με τέσσερις να έχουν ξεκινήσει τα προκριματικά.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί αστέρες, οι ομάδες βασίζονται ελάχιστα σε Ελληνες παίκτες, νεαρούς και μη, και έχει 227 ξένους. Αυτό ως μέσος όρος είναι 16 ξένοι σε κάθε ομάδα, γεγονός που δείχνει την ξενομανία των ομάδων. Από τους 227 ξένους, την πρώτη θέση ως εθνικότητα κατέχουν οι Ισπανοί, οι οποίοι είναι 30 και οι περισσότεροι (11) παίζουν στον Αστέρα Τρίπολης. Την πρώτη τριάδα κλείνουν οι Αργεντίνοι (28) και οι Βραζιλιάνοι (17).


Οι 30 Ισπανοί στη Σούπερ Λιγκ

Αρης: Κουέστα (κίπερ), Ματίγια (μέσος), Λόπεθ (φορ)


Αστέρας Τρίπολης: Πέπε Καστάνιο (στόπερ), Πίτσου Ατιένθα (στόπερ), Νταβίντ Καρμόνα (δ.μπακ), Ρουμπέν Γκαρθία (δ.μπακ), Λουίς Βαλιέντε (αμ.χαφ), Ντάνι Σανταφέ (μέσος), Ενέκο Καπίγια (δεκάρι), Σίτο (εξτρέμ), Αντριάν Ριέρα (εξτρέμ), Ρετζίς Κρεσπί (εξτρέμ), Ασιέρ Μπενίτο (φορ)


Ατρόμητος: Μουνίθ (δεκάρι), Καστεγιάνο (αρ.μπακ)


Βόλος: Πάολο Φερνάντες (δεκάρι)

Ιωνικός: Αλμπέρτο Μπουένο (περ.επιθετικός), Χοσέ Κάνιας (αμ.χαφ)


Λαμία: Ανχελ Μαρτίνεθ (αρ.μπακ), Τιρόνε (δεκάρι)

ΟΦΗ: Γιον Τοράλ (δεκάρι)

Παναθηναϊκός: Φραν Βέλεθ (στόπερ), Χουάνκαρ (αρ.μπακ), Ρούμπεν Πέρεθ (αμ.χαφ), Αϊτόρ (εξτρέμ), Καρλίτος (φορ)


ΠΑΟΚ: Κρέσπο (στόπερ)


ΠΑΣ Γιάννινα: Χουάν Ντομίνγκεθ (αμ.χαφ), Πέδρο Κόντε (φορ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.