Επιτέλους, πρέπει να μάθουν εκεί στον ΠΑΟΚ ότι πρέπει να επιτίθενται πρώτοι και όχι να τρέχουν για να αμυνθούν

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Δεκεμβρίου 2020

Δεν μπορεί, με τόσα πολλά μαθήματα και τόσο σκληρή προπόνηση από τους καθηγητές της αλητείας, κάτι θα μάθουν εκεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χθες δημοσιοποίησαν τα συμβόλαια τουΜάριου Σιαμπάνη στον Ολυμπιακό και τον Αρη για να θέσουν το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να εγκαταλείπει τα πολλά χρήματα για να πάρει τα λίγα, αλλά και για να «δείξουν» τη σχέση του Ολυμπιακού με τον Αρη. Μάλιστα, ανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν άμεσα στην Επιτροπή Αδειοδότησης και την Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητώντας να ασχοληθούν με την υπόθεση.

Πολύ ωραία. Πολύ καλά θα κάνουν. Εχω, όμως, το εξής ερώτημα: Επρεπε να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Αρη και να γίνει αυτή η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη από τον Καραπαπά για να αναδείξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε θέμα τα συμβόλαια του Σιαμπάνη και τις σχέσεις Ολυμπιακού-Αρη; Επρεπε πάλι να δεχτεί πρώτα την επίθεση από τον Ολυμπιακό και ύστερα να ψάχνεται για το πώς θα αντιδράσει;

Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν αποτελούν κρατικό μυστικό. Μπορείς ανά πάσα στιγμή, να τα έχεις στη διάθεσή του μέσω της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα. Επομένως, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. 'Η τα είχαν από την αρχή της σεζόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα έδωσαν καμία σημασία, ή φρόντισαν να τα βρουν τώρα για να περάσουν στην αντεπίθεση. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη αποδεικνύονται «λίγοι» στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδας, την οποία χρυσοπληρώνονται για να υπηρετούν. Οταν ροχαλίζεις μακαρίως και ξυπνάς κατόπιν εορτής, προφανώς είσαι ακατάλληλος και είναι ντροπή για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να ανήκεις στο δυναμικό της.

Αν ο επίσημος ΠΑΟΚ είχε διδαχτεί από το περσινό άγριο κυνηγητό του Ολυμπιακού θα είχε κάνει τη δική του επίθεση με το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Διότι αν είναι τον Δεκέμβριο σημαντικό θέμα προς διερεύνηση τα συμβόλαια του Σιαμπάνη στον Ολυμπιακό και τον Αρη, ήταν εξίσου σημαντικό θέμα και τον Σεπτέμβριο.

Οσο για την κοκορομαχία μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη, μέσω ανακοινώσεων, δεν νομίζω ότι έχει να κερδίσει κανείς τίποτε. Το μόνο που θα επιτύχουν και οι δύο ομάδες είναι να «τρελάνουν» τους πωρωμένους οπαδούς τους και να φουντώσουν περισσότερο το μίσος των μεν προς τους δε. Αν θέλουμε σ' αυτή την πόλη όχι να απαλλαγούμε από το μίσος, αλλά να το υποδαυλίσουμε, ας συνεχίσουν τον χαρτοπόλεμο. Οι νίκες που έχουν νόημα και αξία δεν κατακτώνται με συναγωνισμό σε εξυπνακισμούς. Κατακτώνται μέσα στα γήπεδα και, δυστυχώς, στις αίθουσες των δικαστηρίων.

ΥΓ. Τα δύο μεγαλύτερα από τα πολλά ερωτήματα γύρω από την υπόθεση της «δωροδοκίας» παραμένουν αναπάντητα: 1. Ο Σιαμπάνης ανέφερε στον επίσημο Αρη, αλλά ο επίσημος Αρης δεν έκανε καμία καταγγελία. Την έκανε ο Καραπαπάς. Γιατί; 2. Ο Σιαμπάνης δεν αναγνώρισε τον έναν από τους δύο, που, όπως λέει, τον πλησίασαν. Ο Καραπαπάς, όμως, τους ήξερε και τους δύο. Πώς, από πού και γιατί;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.