«Επιτέλους μπαίνουμε σε διαδικασία ένταξης του γηπέδου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης»

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2021

Με πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την παραχώρηση του αθλητικού πάρκου Ευόσμου στον δήμο από την ΕΤΑΔ δωρεάν για είκοσι συν δέκα χρόνια και αν υπάρξει θέμα εκμετάλλευσης του γηπέδου, θα δοθεί στην ΕΤΑΔ το 50% των εσόδων του γηπέδου. 

Η αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Γαβαλά τόνισε: «Πρόκειται για χώρο 12 στρεμμάτων όπου έχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις. Προπονούνται σε αυτό πέντε σωματεία και ένα σωματείο αντισφαίρισης. Στις 9/6 απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση στον δήμο του χώρου για 25 συν δέκα έτη με 12 χιλιάδες ετησίως ή με το 20,75 πιθανών εσόδων. Το θέμα είχε παγώσει αλλά ήρθε το αίτημα από έξι ομάδες για την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης-συντήρησης καθώς το γήπεδο είναι επικίνδυνο και έχουμε συνεχώς τραυματισμούς παικτών. Θα συζητούσαμε το αίτημα στο συμβούλιο αλλά ήρθε και η νέα πρόταση της ΕΤΑΔ για παραχώρηση δωρεάν του γηπέδου για είκοσι συν δέκα χρόνια. Αν φτάσουμε στο σημείο να εκμεταλλευτούμε το γήπεδο, η ΕΤΑΔ θέλει το 50% των εσόδων. Εμείς δεν έχουμε έσοδα άρα ουσιαστικά το 50% δεν έχει κανένα νόημα». 

Ο αντιπρόεδρος ΑΕ Ευόσμου Αντώνης Μαλιώρας που πήρε τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τσιμέντα, περίφραξη πλήρως κατεστραμμένη, προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό αλλά και με τα αποδυτήρια. Οσο καθυστερούν οι παρεμβάσεις βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρούς τραυματισμούς. Την προηγούμενη περίοδο είχαμε τέσσερις χιαστούς και ένα μηνίσκο. Να βρεθεί άμεσα λύση». 

Ζητήθηκε από πλευράς αντιπολίτευσης να υπάρξει έκδοση τίτλου κυριότητας δωρεάν από οποιοδήποτε φορέα δημοσίου και ακόμη όπως επισημάνθηκε υπάρχει έγγραφο της κτηματικής που ανατρέπει τα δεδομένα και θα πρέπει ο δήμος να πάρει εγγράφως την συμφωνία του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου με την ΕΤΑΔ, ώστε να κάνει και αυτός καλύτερη διαπραγμάτευση. Σε ψηφοφορία τέθηκε η αναβολή λήψης απόφασης του θέματος για λίγες μέρες. η οποία δεν πέρασε με ψήφους 14-17. 

Από πλευράς αντιπολίτευσης επισημάνθηκαν ακόμη μεταξύ άλλων: «Παραχωρούμε δημοτική περιουσία την οποία ηθικά την έχουμε κερδίσει. Αν έρθει η ΕΤΑΔ μετά από 20 χρόνια και πάρει τον χώρο, τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Θέλουμε μια δέσμευση, πότε θα είναι έτοιμο το έργο. Αφού δεν υπάρχει έσοδο γιατί αναφέρεται το έσοδο; Να διαβεβαιώσετε το σώμα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. θα έπρεπε να ευχαριστήσει η διοίκηση την αντιπολίτευση γιατί δεν βάλαμε τον δήμο να πληρώσει τα 12 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Εχουμε τα χρήματα για να συντηρήσουμε αυτά τα γηπεδάκια; Αποδεχόμαστε με αυτό τον τρόπο ότι είναι δικά τους». Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός που πήρε τον λόγο μεταξύ άλλων είπε: «Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό με το λιγότερο κόστος. Συγχαρητήρια στην αντιπολίτευση που μας προφύλαξε. Από κει και πέρα μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε τον χώρο και να τον αξιοποιήσουμε για τους δημότες». 

Η αντιδήμαρχος αθλητισμού Μαρία Γαβαλά σε δευτερολογία της ανέφερε: «Ο χώρος ανήκει στην κτηματική υπηρεσία, άρα δεν είναι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Το διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ. Χάρηκα που γλιτώσαμε τα 12 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Θα έβγαιναν με άλλους τρόπους αλλά πλέον φτάσαμε να έχουμε το 50% επί μηδενικών εσόδων δηλαδή δωρεάν και το συζητάμε; Αν ψηφιστεί θα κάνουμε προσπάθεια να το εντάξουμε ή στην περιφέρεια ή σε κάποιο πρόγραμμα». 

Τόνισε επίσης ότι: «Επιτέλους μπαίνουμε σε μια διαδικασία ένταξης του γηπέδου σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Όταν στο κτηματολόγιο φαίνεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης εσύ δεν μπορείς να λες ότι είναι δικός σου ο χώρος. Στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης η ίδια ακριβώς σύμβαση πέρασε με ψήφους 23-2 και σε εμάς με το ζόρι και υπήρξε και πρόταση αναβολής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.