Επιτέλους καθήστε τον στο σκαμνί, έχετε χρέος απέναντι στον... ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας05 Νοεμβρίου 2020

Η στήλη δεν θα μπει στον πειρασμό και ούτε και στον κόπο να αντιπαρατεθεί με τον... ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και δικηγόρο των επιχειρήσεων του προέδρου του Ολυμπιακού κύριο Αλέξη Κούγια. Όσες φορές υποχρεωθήκαμε στο παρελθόν να σταθούμε απέναντι του, το κάναμε αναφερόμενοι αποκλειστικά στην παρουσία του και στη διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αδιαφορώντας για τις όποιες ιδιορυθμίες του. 

Ο συμπαθέστατος «γυρολόγος» των ΠΑΕ, άφησε από μόνος του, από τα λεγόμενα του δηλαδή, αλλά και από τα πεπραγμένα του, το δικό του έντονο στίγμα, δίνοντας την ευκαιρία στην κοινή γνώμη να τον κρίνει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Περισσεύει λοιπόν σε εμάς να προχωρήσουμε σε νεότερες συστάσεις. Απλά νομίζουμε ότι χρειάζεται να υπενθυμίσουμε - έστω και παρενθετικά – πως σήμερα είναι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο στο παρελθόν είχε καταθέσει πως ήταν η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να εισπράξει βέβαια τότε την απάντηση του τελευταίου, με την αντίστοιχη φιλοφρόνηση πως και αυτός ήταν ένα σκουπίδι. Το πως ο καταστροφέας ξαφνικά έγινε εξυγιαντής εμείς δεν είμαστε σε θέση δυστυχώς να το εξηγήσουμε.

Εκείνο όμως που ακολούθησε μετά από αυτή την εκπληκτική κυβίστηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και την αναθεώρηση των πρωταρχικών του απόψεων και καταθέσεων, είναι ότι βαδίζει χέρι - χέρι αρμονικά στο χώρο του ποδοσφαίρου με το μεγάλο αφεντικό του και ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος όλων των επιθέσεων του τελευταίου στις κόντρες του με τους ανταγωνιστές του. Πλην όλων των άλλων υπήρξε βασικός υποστηρικτής του σεναρίου της στημένης πολυιδιοκτησίας σε βάρος του ΠΑΟΚ με αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις, τις οποίες φιλοξενούσαν πρόθυμα όλα τα φίλα προσκείμενα προς την ομάδα του Πειραιά ΜΜΕ. Για να μην ξεχνιόμαστε, στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αναφορές σε παρόμοιες παρεμβάσεις του οι οποίες ασφαλώς και έδειχναν ότι πρόθεση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ δεν ήταν να κλείσει με τη συγκεκριμένη περίπτωση της πολυιδιοκτησίας ο κύκλος των μεθοδευμένων επιθέσεων εναντίον του ΠΑΟΚ.

Έτσι φτάσαμε και ξεπεράσαμε το έσχατο όριο με όσα απίστευτα και προσβλητικά ξεστόμισε μετά το παιχνίδι του Αγρινίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο αθεόφοβος «υποστήριξε» - προφανώς και κατήγγειλε – πως ο ΠΑΟΚ πήρε έναν αγώνα «στημένο»! Και ότι σε αυτό το παιχνίδι υπήρξε συναλλαγή και με την αντίπαλη ομάδα! Και που το στήριξε; Στο γκολ που δέχθηκε ο Παναιτωλικός στο 90΄ και για το οποίο υπεύθυνος κατά την άποψη του ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων! Σκεφτείτε, ο παίκτης που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας, είχε αποσοβήσει τρία βέβαια γκολ, περίμενε ακριβώς με τη λήξη του αγώνα ένας συμπαίκτης του - ο οποιοσδήποτε - να κάνει ένα φάουλ στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία για να δώσει τους τρεις βαθμούς στην αντίπαλη ομάδα! Σκεφτείτε το καλά.

Δεν το έκανε στις φάσεις που μπορούσε στη διάρκεια του αγώνα και περίμενε τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη για να συνωμοτήσουν όλα τα υπόλοιπα κι έτσι να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Κι όμως ο ιδιοκτήτης – δεν ξέρω γιατί συνέχεια μου έρχεται το ιδιοκτήτης στο μυαλό – έφτασε σε αυτό το ακραίο και παρανοϊκό σημείο, να φαντασιώνεται μια ανύπαρκτη περίπτωση ευθύνης για να στήσει ένα κατάπτυστο στην κυριολεξία σενάριο. Και όχι μόνο να το στήσει, αλλά και να το διακινήσει όπως αυτό βόλευε προφανώς και κάποιους άλλους. Δικό του δικαίωμα και δική του ευθύνη θα μου πείτε. Όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει πλέον ένα μεγάλο και βασικό ερωτηματικό προς τον επίσημο ΠΑΟΚ και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ιδιόρυθμο αυτό τύπο, που κατ΄ εξακολούθηση και σε βάθος χρόνου όχι απλά ενοχλεί, αλλά ολοφάνερα προκαλεί και με συκοφαντίες πολλές φορές (όπως η προχθεσινή) προσβάλλει το σύλλογο, την ιστορία του και τον κόσμο του. Θα αφήσει να περάσει και αυτή η νέα τεράστια προσβολή, έτσι όπως πέρασαν τόσες άλλες στο παρελθόν; Νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.

Τα όρια ξεπεράστηκαν και δεν υπάρχει ούτε ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες φίλων του ΠΑΟΚ, που σήμερα να μην νιώθει θυμό, αλλά και να μην απαιτεί από την διοίκηση του, να σταματήσει πλέον αυτή η ιστορία της εξακολουθητικής προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι στην ομάδα του. Ναι, φτάσαμε στο ακραίο πλέον σημείο. Η αντίδραση που επιβάλλεται πλέον από μέρους της ΠΑΕ αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα χρέος απέναντι στην ιστορία του συλλόγου: Να καθίσει στο σκαμνί τον συκοφάντη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.