Επιτέλους κάποιοι… «ξεστραβώθηκαν» και «είδαν» το… χρυσωρυχείο του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας08 Μαρτίου 2023

Ήρθε… σχεδόν απρόσκλητη (!) στην επικαιρότητα μια συγκεκριμένη σειρά από ταλαντούχους πιτσιρικάδες, με σκοπό να βροντοχτυπήσει την «μεγάλη» πόρτα που οδηγεί στην διάκριση αλλά και για να θυμίσει σε κάποιους που δεν νοιάζονταν μέχρι χθες για την ύπαρξη τους, πως διέπραξαν μεγάλο λάθος να τους αγνοούν. Δυστυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτές οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι λόγοι; Καλύτερα να μην τους αναφέρουμε. Ας τους αφήσουμε στην άκρη. Κι αυτό, όχι για να μην ξύσουμε πληγές, αλλά γιατί τους θεωρούμε ασόβαρους και ως εκ τούτου ασυγχώρητους και αναιτιολόγητους. Πάμε όμως παρακάτω.

Η συγκεκριμένη σειρά αυτών των χαρισματικών πιτσιρικάδων που βρέθηκε σχεδόν από καραμπόλες στην επιφάνεια, έρχεται αυτή τη στιγμή και πέρα από την εντυπωσιακή αγωνιστική τους παρουσία, στέλνει ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες. Αυτό το μήνυμα αναφέρει περίπου τα εξής:

«Σαν κι εμάς υπάρχουν και άλλοι που χάθηκαν αλλά και άλλοι που περιμένουν να έχουν την ευκαιρία τους». Με δυο λόγια μπορεί να πει κανείς ότι οι εμφανίσεις του Κουλιεράκη, του Κωνσταντέλια, του Τζόλη, του Μιχαηλίδη, του Κούτσια, του Τσιγγάρα, του Λύρατζη, του Τσαούση είχαν ευεργετικές επιδράσεις σε πολλές σημαντικές διαδικασίες μέσα στον ΠΑΟΚ, για τις οποίες ο κόσμος του δικέφαλου ελάχιστα γνωρίζει.

Διαδικασίες οι οποίες αφορούν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι ακαδημίες, αλλά και με τις απρόβλεπτες και αψυχολόγητες συμπεριφορές που φράζουν τον δρόμο σε πολλά παιδιά που έχουν το δικαίωμα να ανεβούν ψηλά, να βρίσκουν μπροστά τους σοβαρότατα εμπόδια. Μέσα από τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες έμαθε πολλά (περίεργα κι επικίνδυνα) ο κόσμος που ήταν παντελώς ανενημέρωτος για την λειτουργία των ακαδημιών και για την κατάληξη που είχαν όσα παιδιά δεν πήραν τις ευκαιρίες τους, για να περάσουν την πόρτα της μεγάλης ομάδας.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και με την βοήθεια αυτής της σειράς των χαρισματικών πιτσιρικάδων που συνεχίζουν με τις εμφανίσεις τους να μας εντυπωσιάζουν, να υποστηρίξουμε πως εξ αυτού και μόνον του λόγου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η απαξίωση των ακαδημιών. Από εδώ και πέρα ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του και βλέπει ή απαιτεί να μάθει τα πάντα για ότι συμβαίνει σε αυτές.

Εμμονές και μυστηριώδεις αποστάσεις και διακρίσεις, τέλος. Άλλωστε αυτό συμφέρει σε όλους. Ακόμη και σε αυτούς που δυσκολεύονται να βρουν λύσεις σε προβλήματα και καταφεύγουν σε λαθεμένες κινήσεις και αυτοκαταστροφικές διαχειρίσεις του ρόστερ.

Προσωπικά θεωρώ μεγάλο κέρδος το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος του ΠΑΟΚ έστω και με κάποια καθυστέρηση αγκαλιάζει τις ακαδημίες και τις θεωρεί ότι είναι το πολυτιμότερο κομμάτι του «όλου οργανισμού». Μοιάζει με ένα χρυσορυχείο που κάποιοι ανόητοι δεν το εκτίμησαν σωστά, με συνέπεια να συντελεστούν τεράστια λάθη και να υποστεί ο ΠΑΟΚ μία άνευ προηγουμένου αιμορραγία, με τα παλτά και ημίπαλτα που κουβαλούσαν ελεύθερα στην Τούμπα, οι παντός είδους πονηροί διαμεσολαβητές.

Επιπρόσθετα, να χαθούν νεαρά παιδιά πραγματικά ποδοσφαιρικά διαμάντια, που απογοητευμένα αναζητούσαν λύσεις στο εξωτερικό. Είναι γνωστό ότι δεν είναι λίγοι οι νεαροί που από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Καταλήγοντας πιστεύω και ελπίζω ότι αυτό το «απόστημα» της απαξίωσης των ακαδημιών, έσπασε. Και ότι κάποιοι επιτέλους «ξεστραβώθηκαν» και «είδαν» το «άπλετο φως»… των ακαδημιών.

ΥΓ1: Ο Βόλος ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι στη διάθεση του ΠΑΟΚ 5.000 εισιτήρια, για το παιχνίδι της Κυριακής. Προσθέτοντας ότι αν ο κόσμος του δικέφαλου θελήσει περισσότερα, θα τα έχει.

ΥΓ2: Η ΚΕΔ για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επέλεξε το εξής τιμ: Βεργέτης πρώτος, επόπτες Κουρομπίλια και Μεϊντάνας, VARίστας ο συμπαθέστατος Κουμπαράκης. Σας θυμίζει τίποτε το όνομα του; Μάλλον τις προτροπές του Καραπαπά να μην τολμήσει να αδικήσει την ομάδα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.