Επιτέλους ήταν ΠΑΟΚ, γκολάρα Ολιβέϊρα, σούπερ οι Ντέλιας και Ράφα

Γιώργος Καστάνης11 Νοεμβρίου 2022

Έπρεπε να φτάσουμε στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να δούμε τον ΠΑΟΚ να αποδίδει ποδόσφαιρο αξιώσεων, να πετυχαίνει τρία γκολ εκτός έδρας, εκεί όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται, να χάνει ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ και γενικά να παρουσιάζει μία σοβαρότητα και μία ωριμότητα στην απόδοσή του. Και εάν το «διπλό» στο Καραϊσκάκη επιτεύχθηκε χάρη στην σωστή τακτική προσέγγιση και την ανταπόκριση των παικτών, στην Νίκαια, ο ΠΑΟΚ με εμφανώς υποδυέστερο αντίπαλο ήταν κυρίαρχος.


Ήταν ένας ΠΑΟΚ που είχε τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του Λουτσέσκου. Και είχε παίκτες σε καλή αγωνιστική ημέρα. Για παράδειγμα, ο Νέλσον Ολιβέϊρα πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ, που δείχνει την αυτοπεποίθηση που αποκτά ο Πορτογάλος επιθετικός. Είχε έναν Ράφα Σοάρες εξαιρετικό στα καθήκοντά του. Είναι ένας κανονικός αριστερός μπακ που θα έπρεπε να του δοθεί νωρίτερα στο Πρωτάθλημα, περισσότερος χρόνος συμμετοχής. Είχε έναν Κωνσταντέλια που έκανε πολύ καλή δουλειά στον δημιουργικό τομέα. Κουβαλούσε την μπάλα, μοίρασε, προσπερνούσε, έκανε σπουδαίες κινήσεις και δικαίως χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους. Είχε έναν Φιλίπε Σοάρες που ανταποκρίθηκε στον ρόλο του και πέτυχε το πρώτο γκολ ως προωθημένος. Είχε γενικότερα ένα ομοιογενές σύνολο που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει επί του Ιωνικού. Θυμίζω το περσινό πατατράκ που είχε υποστεί ο ΠΑΟΚ σε αυτό το γήπεδο. Φέτος δεν την πάτησε. Ήταν καλύτερα προετοιμασμένος, ανταποκρίθηκε, έκοψε την φόρα του Ιωνικού που προερχόταν από το «διπλό» στο Ηράκλειο και επέστρεψε στο προσκήνιο.

Ήταν η πρώτη νίκη του Λουτσέσκου, ως προπονητή του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού από την πρώτη φορά που ο Ρουμάνος είχε αναλάβει τα ηνία του Δικεφάλου. Ακόμη, τα γκολ που πέτυχαν οι Φιλίπε και Αουγκούστο, ήταν τα πρώτα τους με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Το συμπέρασμα είναι απλό. Η ομάδα, με την δουλειά που γίνεται, αρχίζει και ξεδιπλώνει ορισμένες από τις αρετές της. Και κυρίως οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, αρχίζουν και δένουν στο σύνολο. Ο Ράφα Σοάρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Νάσμπεργκ δίπλα στον Ίνγκανσον επίσης στάθηκε καλά. Ο Σάστρε, τα δικαιώματα του οποίου αγόρασε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή του. Γενικώς υπάρχει μία πρόοδος. Μικρή, αλλά άξια αναφοράς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.