Η λεπτομέρεια για τον ΠΑΟΚ λεγόταν Κάρολ Σφιντέρσκι

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Οκτωβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,
Ο στόχος επιτεύχθηκε και ήρθε επιτέλους και στο Πρωτάθλημα μια ευρεία νίκη, αν και ούτε αυτή ήταν απαλλαγμένη από το άγχος και την αγωνία. Ο πολύ καλός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου έμεινε στο 1-0, ο μέτριος ΠΑΟΚ του δεύτερου ημιχρόνου, αφού γλίτωσε σε τρεις περιπτώσεις την ισοφάριση, πέτυχε άλλα δύο γκολ στο φινάλε και το ταμπλό έγραψε 3-0, σκορ που αδικεί τον ΟΦΗ, αλλά η πολύ σημαντική λεπτομέρεια λεγόταν χθες Σφιντέρσκι...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο εξαφάνισε, στην κυριολεξία, τον ΟΦΗ, με ένα ασφυκτικό πρέσινγκ πολύ ψηλά, που έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες του να κλέβουν την μπάλα και να επιχειρούν συνεχώς επιθέσεις. Έκαναν πολλούς καλούς συνδυασμούς και από τα πλάγια και από τον άξονα, και συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας ως κινητήριο μοχλό στην επιθετική, όχι μόνο σ' αυτό το πρώτο 15λεπτο, ανάπτυξή τους τον Ελ Καντουρί και τον Ζίβκοβιτς, ενώ σημαντική συμμετοχή είχαν και οι Πέλκας, Σβαμπ, Γιαννούλης και Μάτος. Στο μεταξύ, ο ΟΦΗ μετά το 15λεπτο πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε επιθετικά και προσπάθησε να σκοράρει, συμβάλλοντας στο να γίνει ένα πολύ ωραίο ματς.

Ωστόσο, παρά την υπεροχή του, εκτός από το υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Ελ Καντουρί, στο οποίο χάθηκε η μπάλα, ο ΠΑΟΚ έχασε μόνο μία ακόμη κλασική ευκαιρία με τον Σβαμπ, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Γουότερμαν, είχε μία ακόμη καλή στιγμή με συρτό σουτ του Τσόλακ που επίσης αποκρούστηκε από τον γκλκίπερ του ΟΦΗ, ενώ στάθηκε άτυχος στην ωραία κεφαλιά του Μάτος, από «στημένο», που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι. Σίγουρα θα μπορούσαν να βγουν περισσότερες φάσεις, αν υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή στις τελικές επιλογές.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτούργησε καλά και παρά τις ταχείς αντεπιθέσεις τους οι παίκτες του ΟΦΗ δεν βρήκαν τρόπο να τη διασπάσουν. Απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ και σε ένα από αυτά ο Ναμπί βρήκε κι αυτός το αριστερό κάθετο δοκάρι. Θα ήταν άδικο για τον σαφώς ανώτερο ΠΑΟΚ να πάει στα αποδυτήρια με 1-1, ωστόσο ήταν μια προειδοποίηση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η ζημιά αν δεν σιγουρέψει τη νίκη του με ένα ακόμή ή και περισσότερα γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ομορφιά του πρώτου και έκρυβε τις συγκινήσεις για το τέλος. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, αλλά καμία ομάδα δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Οι του ΠΑΟΚ, με λιγότερη ενέργεια, ίσως και με λιγότερες δυνάμεις μετά το ματς με την Κράσνονταρ, περιορίστηκαν μόνο σε μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Γουότερμαν. Οι του ΟΦΗ κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, μέχρι το 78', γιατί μέσα σε τέσσερα λεπτά έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Γιάννου, τον Σελίμοβιτς και τον Ναμπί. Πηγαίνοντας προς το φινάλε, φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ είχε σε πλήρη ετοιμότητα μόνο τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και ότι πλέον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Αλλά δεν είχε «μιλήσει» ακόμη ο Σφιντέρσκι. Με την κεφαλιά έδιωξε την αγωνία και με το έξυπνο ψηλοκρεμαστό μακρινό πλασέ έκανε τη νίκη θρίαμβο. Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος. Και θα έφερνε περισσότερα αν ο Τζόλης δεν σημάδευε το δοκάρι μετά το 2-1.

ΥΓ. Εννοείται ότι κάποιος από τον ΠΑΟΚ πρέπει επιτέλους να μας πει τι συνέβη με τον Μάτος και γιατί έπρεπε να μείνει η ομάδα χωρίς δεξιό μπακ χαφ για να επανέλθει στη δράση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.