Τάσιος: «Φέτος θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ. τουρίστες από την Αμερική»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος και μίλησε για το πώς κυλάει φέτος ο τουρισμός στην χώρα μας και έκανε μία σύγκριση με το 2019.

«Είμαστε σε μια σεζόν που μοιάζει με τα νούμερα του 2019. Επιτέλους δουλεύουμε. Δυστυχώς η απομάκρυνση του ομίλου Μουζενίδη σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό μηδένισε το κοντέρ και η Χαλκιδική στράφηκε σε άλλα πρακτορεία. 

Μέχρι το Γενάρη του 2022 πήγαινε καλά, μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα έσβησε όλα. Πλέον, καλύφθηκαν κάπως τα πράγματα, όμως αρκετά ξενοδοχεία έχασαν λόγω του πολέμου. Τα Βαλκάνια αποτελούν σταθερή αξία για τη Χαλκιδική. Να σημειώσουμε ότι έχουμε υψηλά ποσοστά αφίξεων από Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία. 

Το 2019 στην χώρα μας αφίχθησαν 500.000 Αμερικανοί ενώ φέτος θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο. Γίνεται προσπάθεια από την Κεντρική Περιφέρεια και από την Κυβέρνηση να έχουμε εταιρία για μεγάλα ταξίδια με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. 

Είναι μεγάλο το στοίχημα κι αν θα τα καταφέρουμε θα αλλάξει η ρότα. Ελπίζω να γίνει αυτό γιατί θα ευνοηθεί και το αεροδρόμιο, αλλά και η Κεντρική Μακεδονία. Ανακάμπτουμε όσο μπορούμε γιατί ο κορωνοϊός πήγε τα πράγματα πίσω αυτά τα δύο χρόνια. 

Το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς έξω από τον φράχτη και θα πρέπει να βρούμε λύσεις για να αναδείξουμε το προϊόν και το στοίχημα είναι να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα δουλεύει να είναι όπως στο σπίτι του. Υπήρχαν και υπάρχουν παρατράγουδα, αλλά θα πρέπει ο εργαζόμενος να αμείβεται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.