Επιταχυντής εξελίξεων ο Μπότο «επί ποδός»...ο όλος οργανισμός

Δημήτρης Μπούζας10 Ιανουαρίου 2022

Ο Πορτογάλος κινείται με γρήγορους ρυθμούς και προσαρμόζεται άνετα, επιδιώκοντας να «εισχωρήσει» μία ώρα αρχύτερα στα... άδυτα της ποδοσφαιρικής παραδοξολογίας, που βραχυκυκλώνουν τον λαοφιλέστατο σύλλογο.

Την πρώτη σημαντική (και αποκλειστική) δήλωση, με την οποία ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ενημέρωνε ότι «γνωρίζει πολλά», συγχρόνως και προειδοποιούσε ότι αυτά τα...«πολλά» και ανορθόδοξα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν, όπως φαίνεται την επιβεβαιώνει και την υποστηρίζει με τους γρήγορους ρυθμούς που κινείται, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

 Ο Ζοσέ Μπότο «ζει και κινείται» μονόδρομα, υποστηρίζει το στενό του περιβάλλον. Συγκεκριμένος στόχος του είναι η άμεση ενίσχυση του ρόστερ από τις μεταγραφές που ήδη έχουν ξεκινήσει, σε συνάρτηση με την αντιμετώπιση των παντός είδους παθογενειών που κρατούν σε ομηρία την ποδοσφαιρική ομάδα, αφαιρώντας της το οξυγόνο και την ικανότητα να διεκδικήσει διακρίσεις υψηλού επιπέδου.

 Ανάλογες με την ιστορία του κλαμπ αλλά και με το μέγεθος και τις φιλοδοξίες του μεγαλομετόχου. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που σου δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίσεις τον Πορτογάλο σαν επιταχυντή των εξελίξεων στον ΠΑΟΚ, είναι η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ανέπτυξε σε χρόνο ρεκόρ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

 Αυτή τη στιγμή ο Ρουμάνος κόουτς και ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής είναι τόσο δεμένοι που χαρακτηρίζονται αυτοκόλλητοι. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία ενός κλαμπ υψηλών προδιαγραφών, όπως θέλει να είναι και η ομάδα που έχει ηγέτη τον Ιβάν Σαββίδη. Ήδη το δίδυμο συνεργάζεται άψογα στην επιλογή των στόχων που θα στηρίξουν την ομάδα για να βγάλει την χρονιά. 

Η αναγκαιότητα βέβαια μιας γενικής και γενναίας ενίσχυσης και ανασυγκρότησης του ρόστερ, θεωρείται σίγουρο ότι έχει προνοηθεί και συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλάνο και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Σήμερα λοιπόν οι ΠΑΟΚτσήδες, δεδομένης της άψογης συνεργασίας των δύο υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι λογικό να περιμένουν από αυτούς, εκείνο που στερήθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. 

Προσδοκούν να διαπιστώσουν προγραμματισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θέλουν να δουν η ποδοσφαιρική κανονικότητα και ορθοδοξία να επιστρέφουν στην Τούμπα. Συγχρόνως όμως και να απομακρυνθούν δια παντός, οι διακινητές και ωφελούμενοι από ανομολόγητες παρασκηνιακές παρεμβάσεις και συμπεριφορές.

 Για αυτό το συγκεκριμένο θέμα όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στον Μπότο πιστεύουν ότι ο Πορτογάλος όντας καλά ενήμερος (άσχετα κατά πόσο και από ποιους) για πρόσωπα και καταστάσεις, θα ασχοληθεί σίγουρα και με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει. Κι αυτό, γιατί γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα του, αλλά και την φιλοσοφία του, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν από μέρους του αντιδράσεις, σε ότι θεωρήσει επικίνδυνο να διαταράξει την ομαλή πορεία της ομάδας.

 Ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες πως ο «όλος οργανισμός» επιβάλλεται να κινηθεί στην ίδια ρότα με εκείνη που θέλει να χαράξει ο ίδιος, σε συνεργασία με τον κόουτς, έχοντας βεβαίως και την στήριξη του μεγαλομετόχου. 

Ο τελευταίος μάλιστα ανήγγειλε την πρόσληψη του Μπότο, επιβεβαιώνοντας και μάλιστα με απόλυτο τρόπο την στήριξη προς το πρόσωπο του. Κάτι, που δίνει το δικαίωμα και παρέχει την ευχέρια στον Πορτογάλο να αντιδράσει άμεσα στην όποια ακόμη και υποψία παρασκηνιακής παρέμβασης που θα διαταράξει την λειτουργία του κλαμπ.

ΥΓ: Η απόδοση του Φεράρι στο χθεσινό παιχνίδι του Βόλου με τον Παναθηναϊκό και στις δύο πτέρυγες (από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκε και αριστερά και δεξιά) ήταν εντυπωσιακή. Σίγουρα θα προβλημάτισε κάποιους άσχετους στον ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην μεταγραφή του, στερώντας από τον Λουτσέσκου ένα σημαντικό πολυεργαλείο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.