Επιστροφή στις υποχρεώσεις με... γεμάτες (;) μπαταρίες

Δημήτρης Μπούζας14 Δεκεμβρίου 2022

Ηταν μια καλή ευκαιρία για όλους, ώστε να δουν που βρίσκονται και παράλληλα για να υπολογίσουν τι ακριβώς τους λείπει, ώστε να συνεχίσουν από εδώ και πέρα την πορεία τους. Το πως και ποιοι την εκμεταλλεύτηκαν θα φανεί ασφαλώς πολύ σύντομα. Κι αυτό γιατι όλοι τους λίγο – πολύ, έχουν σχηματίσει μια εικόνα και μια άποψη για το που βρίσκονται. Αν δηλαδή είναι μέσα στα πλαίσια των όσων προσδοκούσαν ή έχουν χάσει την πυξίδα τους και ως εκ τούτου τον προσανατολισμό τους. 

Η συγκεκριμένη λοιπόν διακοπή, αποτελούσε μια πολύτιμη ευκαιρία για ένα συμμάζεμα και μία έξτρα βοήθεια σε όσους ιδιαίτερα κόντευαν να βρεθούν πρόωρα μακριά από τους στόχους της χρονιάς. Βέβαια παρόμοιες διακοπές μεγάλης διάρκειας όπως αυτή με το Μουντιάλ, μερικές φορές οδηγούν σε εκτροχιασμούς με δυσάρεστες αγωνιστικές αναταράξεις, αν οι καθ ύλην διαχειριστές δεν φροντίσουν να κινηθούν σοβαρά και προγραμματισμένα, αφήνοντας «λάσκα τα σχοινιά». Παράλληλα βέβαια με τους έχοντες τη συγκεκριμένη ευθύνη, μπορούν να προκύψουν ευθύνες και σε όλους εκείνους που ενώ διαπιστωμένα η εικόνα της ομάδας τους δεν είναι αυτή που πρέπει, αφήνουν ανεκμετάλλευτη την μεγάλη αυτή διακοπή, αδιαφορώντας για... ότι ήθελε προκύψει.

Επί του προκειμένου και στη δική μας περίπτωση, για να είμαστε ειλικρινείς και σε ότι αφορά το ενδιαφέρον και την κινητικότητα των παραγόντων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είδαμε σημαντικές διαφοροποιήσεις και διορθωτικές κινήσεις. Αν κάτι μας έκανε εντύπωση είναι η δήλωση Αλμέιδα πως είναι ενθουσιασμένος με την ΑΕΚ και ότι αυτή τη στιγμή αν το θέλει ο Μελισσανίδης, υπογράφει αμέσως ανανέωση του συμβολαίου του. Ο ίδιος επίσης δεν κρύβει την ικανοποίηση του για την πολύ καλή μεταγραφή του Φερνάντες, την οποία χαρακτηρίζει υπερπολύτιμη, από τη στιγμή μάλιστα που για κάποιο διάστημα δεν μπορεί να ποντάρει στον τραυματία και απόντα για αρκετό πλέον διάστημα, Γκατσίνοβιτς.

Να προσθέσουμε στα παραπάνω και την μονότονη πλέον προσπάθεια της προπαγάνδας του Ολυμπιακού ότι θα έχουμε μία θεαματική επανεμφάνιση του Φορτούνη, την «νεκρανάσταση» του Μαρσέλο και την πρώτη ίσως σοβαρή μεταγραφική κίνηση με τον πλάγιο μπακ Ρόντινεϊ. Όπως επίσης και την ολοκλήρωση των μεταγραφών του Νταρίντα και του Βίντρα στον Άρη. Στον οριζόντα δεν βλέπουμε τίποτε άλλο. Ιδιαίτερα μας προβληματίζει η μυστηριώδης τακτική του ΠΑΟΚ, όχι που δεν δείχνει τα χαρτιά του (αυτό είναι κάτι λογικό), αλλά το ότι δεν βγαίνει να πει μια κουβέντα στον κόσμο του, ο οποίος αγωνιά και έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί τι σκέπτονται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, κόουτς, τεχνικός διευθυντής και διοικούντες. Συντηρητικός όπως πάντα βέβαια ο Γιοβάνοβιτς, σιγοψιθυρίζει για μία μεταγραφή. Αυτό όλο και όλο το σκηνικό μέχρι τώρα. Ομολογουμένως προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε κάποιες άλλες αξιόλογες αναγκαίες και αναμενόμενες κινήσεις και δεν τις είδαμε. Κατόπιν αυτού και με την ελπίδα ότι συνέβησαν ορισμένα σημαντικά που δεν τα πήραμε χαμπάρι, ευχόμαστε οι μονομάχοι της Σούπερ Λίγκας να παρουσιαστούν τουλάχιστον ανανεωμένοι και με γεμάτες τις μπαταρίες τους. Οσο για τις μεταγραφές που μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν ή που θα γίνουν στην ώρα τους ή εκτός χρόνου... οψόμεθα.

Με το κύπελλο και με τον ΠΑΟΚ να σέρνει πρώτος τον χορό αγωνιζόμενος στην Καλαμάτα, αποχαιρετάμε την διακοπή και την Κυριακή και το Καταριανό Μούντιαλ, το οποίο ασφαλώς και ήταν συναρπαστικό, άσχετα με το γκρίζο πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε, με όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.