Επιστροφή μετά τη μαγεία στο θολό και γκρίζο σκηνικό

Δημήτρης Μπούζας21 Δεκεμβρίου 2022

Αλησμόνητη η ονειρική βραδιά που όλος ο πλανήτης φώναξε: «ζήτω το ποδόσφαιρο». «Αποχαιρετώντας» το Κατάρ και επιστρέφοντας στον μικρόκοσμο τον δικό μας, οφείλουμε όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα, ότι μας πρόσφερε σχεδόν θεϊκό να το σφιχταγκαλιάσουμε, για να ξορκίζουμε στα δαιμονικά και στα δύσκολα, όσα κατά καιρούς απειλούν να το απαξιώσουν και να του αφαιρέσουν την αίγλη και το μεγαλείο του. 

Το τι ακριβώς «συνέβη» την μαγική νύχτα της 18ης Δεκεμβρίου και το τι «ακολούθησε», χαρακτηρίστηκαν και καταγράφτηκαν σαν ύμνος του ποδοσφαίρου. Έτσι ακριβώς και δοξολογήθηκαν σε διαπλανητικό επίπεδο. Στο σημερινό σχόλιο, επέλεξα να παραθέσω τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν τα ΜΜΕ να προσεγγίσουν το γεγονός της κατάκτησης του τροπαίου από τους Αργεντίνους και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μεγάλου Μέσι.

 Αναδημοσιεύω μερικούς τίτλους, info, ατάκες, αποφθέγματα, που μου προκάλεσαν εντύπωση, γιατί όχι και ενθουσιασμό. Απολαύστε τα: «Τώρα πια ο Θεός λέγεται Μέσι», «Ο βασιλιάς στο θρόνο του», «Ο Λιονέλ Μέσι ανέβασε την Αργεντινή στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη και έβαλε το πιο πολύτιμο διαμάντι στο στέμμα του», «Στο πάνθεον των μεγάλων ο Λιονέλ Μέσι, πρόσθεσε το τρίτο αστέρι στην φανέλα της Αργεντινής μετά τον Πασαρέλα το 1978 και τον Μαραντόνα το 1986 και έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της μυθικής πορείας του στο ποδόσφαιρο», «Μεθυσμένη πολιτεία από τον βορρά μέχρι τη Γη του Πυρός η Αργεντινή, πανηγύρισε ξέφρενα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», «Ποιος άλλος; Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα, που ανέβηκε στην κορυφή για να πάει ακόμη πιο ψηλά. Τον λένε Μέσι».

 Χαρακτηριστικές λίγες βέβαια αναφορές, είχαμε και για κάποια φάλτσα που έγιναν. Διαβάζω: «Την ώρα της απονομής του Κυπέλλου, ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Τάνι, απέφυγε να χαιρετήσει δια χειραψίας την Αμερικανίδα διαιτητή. Κατά τη γνώμη μου η υποτίμηση της γυναίκας από το Ισλάμ, ήταν ο χειρότερος συμβολισμός. Οι ιθύνοντες της ΦΙΦΑ έχουν τεράστια ευθύνη για τέτοια ελλείματα. Εξίσου τερατώδης ήταν η χειρονομία του τερματοφύλακα της Αργεντινής, να συνδυάσει το βραβείο που του δόθηκε, με την τεστοστερόνη του. Ήμαρτον φίλε». 

Επίσης σε κάποιους – και όχι λίγους – Αργεντίνους, δεν άρεσε το γεγονός της κελεμπίας που φόρεσε πάνω από τη φανέλα της εθνικής ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς. Στο περιθώριο βέβαια του Μουντιάλ, είχαμε και τα ανάλογα γκάλοπ και τις σφυγμομετρήσεις οι οποίες ρωτούσαν και ζητούσαν απάντηση για το ποιος θεωρείται κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. 

Σεβόμενοι τις απόψεις εκείνων που θεωρούν τον Μέσι, απλά τους υπενθυμίζουμε πως υπήρξαν πριν από αυτόν άλλοι δύο υποψήφιοι (Πελέ, Μαραντόνα), στους οποίους τον βάζουμε δίπλα τους, αλλά όχι πιο ψηλά από αυτούς. Αυτά τα ολίγα θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν επίλογο, στα όσα εκπληκτικά ζήσαμε στη μαγική βραδιά που όλος ο πλανήτης ξεσηκώθηκε και ενθουσιασμένος φώναξε: «Ζήτω το ποδόσφαιρο». Τώρα αν το Εμιράτο που οργάνωσε αυτόν τον εκπληκτικό τελικό, κατάφερε να «απομακρυνθεί» έστω και λίγο από όσα εξωαγωνιστικά του καταμαρτυρούν, είναι κάτι που θέλει πολύ συζήτηση.

Επιστρέφουμε λοιπόν στα δικά μας με την εμβόλιμη αγωνιστική να ξεκινάει από αύριο με το παιχνίδι του Άρη στη Λειβαδιά. Διαιτητής ορίστηκε ο Παπαπέτρου, με VARίστα τον Τσαγκαράκη. Ελπίζουμε να μην ξεχάσατε το φοβερό αυτό δίδυμο και το τι διέπραξε στο παιχνίδι Ατρομήτου – Ολυμπιακού. Την επομένη αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με διαιτητικό δίδυμο Σιδηρόπουλο – Περράκη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ζήτησε 1000 εισιτηρία, αλλά δεν του δόθηκαν. Οσο για τον αγώνα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, άξιο αναφοράς ότι στην αποστολή «συμπεριλαμβάνεται» και ο Κουμπαράκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.