Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Παράταση υποβολής αιτήσεων -Πολύ πιθανή νέα ρύθμιση 120 δόσεων

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολη Νο 4 πέραν της Δευτέρας - που λήγει η σχετική προθεσμία - άφησε ο υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. 

Προανήγγειλε επίσης την επέκταση της κάλυψης των ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία υπάρχει μείωση ενοικίου με την επιστροφή του 50% του ποσού της απώλειας και για τον μήνα Δεκέμβριο.

Για το επίδομα θέρμανσης, επανέλαβε τα διευρυμένα κριτήρια εξηγώντας ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στον Δεκέμβριο ούτως ώστε να πάρουν οι πολίτες κατ' ελάχιστον 80 ευρώ και για τους ορεινούς όγκους, που -όπως είπε- υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, 600 με 800 ευρώ. Επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει προκαταβολή μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε πως η αλλαγή στην υγειονομική απόφαση της κυβέρνησης για παράταση κατά 1 εβδομάδα του lockdown οδηγεί σε επέκταση των μέτρων με τα οποία συνδέεται, όπως είναι η Επιστρεπτέα, οι αναστολές κ.λπ. 

Επίσης δεν απέκλεισε μία νέα ρύθμιση οφειλών 100 -120 δόσεων, αλλά έκανε σαφές πως τέτοιου είδους αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.