«Επιστρατεύει» τον Τάισον στη δύσκολη αποστολή

Δημήτρης Μπούζας17 Ιανουαρίου 2023

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αυτό της Τετάρτης απέναντι στον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο στόχος της διάκρισης για αυτήν την χρονιά και της κατάκτησης ενός τίτλου, δείχνει να περιορίζεται κατά κύριο λόγο στην κούπα του κυπέλλου, από τη στιγμή που η αγωνιστική αστάθεια, του στερεί πολύτιμους βαθμούς και τον δυσκολεύει να προσπεράσει ή να αποκτήσει αποστάσεις ασφαλείας, στη μάχη για την 2η προνομιούχο θέση. 

Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για την πρωτιά στη βαθμολογία; Απάντηση σε αυτή την ερώτηση ασφαλώς μπορούν να δώσουν μόνο εκείνοι που δεν βοήθησαν την ομάδα, όταν και όπως έπρεπε.

Πάμε όμως στα σημερινά, αφήνοντας στην άκρη και τα επώδυνα του Σαββάτου (όπως οι δύο χαμένοι πολύτιμοι βαθμοί), για να δούμε που επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον – και η αγωνία – της ασπρόμαυρης οικογένειας. Θα υποστηρίζαμε αδιαμφισβήτητα και μονόδρομα στο αυριανό πρώτο παιχνίδι για το κύπελλο, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η εντός έδρας αποστολή δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται – και είναι – κρισιμότατη και εξαιρετικά σημαντική. Κι αυτό, γιατί από την επιτυχή έκβαση της, θα κριθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό, η πρόκριση στην επόμενη φάση των ημιτελικών και εν συνεχεία η παρουσία στον τελικό, από τη στιγμή που στα ημιτελικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με βατή ομάδα (Λαμία). 

Για το σοβαρό λόγο που προαναφέραμε ως εκ τούτου, από το Σάββατο το βράδυ και μετά το τελευταίο σφύριγμα του ανεκδιήγητου Ημαθιώτη ρέφερι, γνήσιου διαιτητικού τέκνου της παράγκας, οι πάντες εντός και εκτός των τειχών της Τούμπας «έπεσαν με τα μούτρα» σε ότι έχει σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης. Το πρώτο από τα τρία που θα δώσει ο δικέφαλος με τον μέχρι στιγμής πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Βέβαια από τους... «πάντες» σημασία έχει ο ρόλος «ενός». Κι αυτός ο ένας δεν είναι άλλος από τον Ρουμάνο κόουτς του ΠΑΟΚ, του οποίου οι κινήσεις ενδιαφέρουν όσο τίποτε άλλο.

 Ο Ραζβάν έχει καταλήξει να επιστρατεύσει σε αυτή τη σπουδαία μάχη και μάλιστα σε ρόλο «στρατηγού» (βασικού επιτελικού) τον νεοαποκτηθέντα πολύπειρο Βραζιλιάνο Τάισον. Άλλωστε στις δηλώσεις του μετά το Σαββατιάτικο παιχνίδι, προϊδέασε για αυτή του την πρόθεση, την οποία τελικά θα πραγματοποιήσει. 

Ήδη στη μίνι προετοιμασία ο Βραζιλιάνος υπολογίζεται σταθερά σαν υποψήφιος βασικός. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη μικρή αγωνιστική απουσία του, έχουν απαντηθεί και καλυφθεί από το γεγονός ότι αυτό το κενό το αναπλήρωσε προπονούμενος εντατικά με προσωπικό γυμναστή.

Ο Ραζβάν ασφαλώς και πέρα από την απόφαση χρησιμοποίησης του Τάισον, σε αυτό τον λίγο χρόνο που έχει μπροστά του μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, θα αφοσιωθεί στην αναθέρμανση της ψυχολογίας και των κινήτρων των παικτών του. Μια αναθέρμανση που θα επαυξηθεί στο κατακόρυφο από την παρουσία των χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων, που θα συμπαρασταθούν στην ομάδα τους σε αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.