Επιστολή Ζέρβα σε Χαρδαλιά-Αρκουμανέα: «Να μην ξαναπάθουμε ό,τι Νοέμβριο-Δεκέμβριο»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ζητώντας συνεχή ενημέρωση και κατευθύνσεις σχετικά με τις μεταλλάξεις κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.  

Στην επιστολή του ο κ. Ζέρβας επισημαίνει πως ο εντοπισμός της βρετανικής και νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης προκαλεί ανησυχία καθώς «το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης λογίζεται ως μία αδιαίρετη ενότητα χωρίς φυσικά ή διοικητικά σύνορα», η πόλη «είναι μονοκεντρική» και «η αγορά, τα σχολεία κάθε βαθμίδας και οι υπηρεσίες λειτουργούν από σήμερα κανονικά χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς».  

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά επικαιροποιημένες οδηγίες/κατευθύνσεις καθώς και συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας και την αποφυγή, όπως τονίζει, «των επιπτώσεων Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 στην πόλη μας».  

«Δηλώνω για μία ακόμη φορά τη δέσμευση και επιθυμία μου να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στη συλλογική προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας» καταλήγει ο κ. Ζέρβας.  

Υπενθυμίζεται πως στη Θεσσαλονίκη έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και στη Χαλκιδική 14 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές και επιχειρησιακές αρχές.

voria.gr 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.