Επιστολή γιατρών Premier League: «Οι 100 κίνδυνοι της επανέναρξης»

Metrosport Team06 Μαΐου 2020

Την ώρα που οι ομάδες της Premier League ετοιμάζονται για την επιστροφή στις προπονήσεις, δεν σταματούν να εκφράζονται διαρκώς ενστάσεις και ερωτηματικά για τον βαθμό επικινδυνότητας που εγκυμονεί η επάνοδος των ποδοσφαιριστών στα γήπεδα, με δεδομένο πως ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ.

Ιδιαίτερα η ιατρική κοινότητα είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη, αφού, όπως φαίνεται, δεν έχει πειστεί από το επίπεδο ασφάλειας των παικτών με βάση τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, οι επικεφαλής των ιατρικών τιμ των ομάδων της Premier League έστειλαν επιστολή στον ιατρικό σύμβουλο της Λίγκας Μαρκ Τζίλετ και στον ποδοσφαιρικό διευθυντή Ρίτσαρντ Γκάρλικ και εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την υγεία των ποδοσφαιριστών ενόψει της επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί των ομάδων της Premier League, κάνουν λόγο για κίνδυνο θανάτου, ο οποίος είναι ακόμη υπαρκτός, ενώ εξέθεσαν γύρω στα 100 ερωτήματα, τα οποία ανέδειξαν πολλά ζητήματα και ανησυχίες που δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Ορισμένες από τις απορίες που εξέθεσαν ήταν η πιθανή μεταδοτικότητα του ιού μέσω του ιδρώτα των παικτών, το χρονικό διάστημα που παραμένει ο ιός στα γάντια του τερματοφύλακα, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τα τεστ, τα οποία είναι απαραίτητα για την διατήρηση μιας αίσθησης ασφάλειας εντός των αποδυτηρίων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.