Επισήμως… «διαθέσιμοι»

Γιώργος Πετρίδης01 Ιανουαρίου 2022

Το 2022 είναι εδώ και τυπικά από τις πρώτες ώρες του και πολλοί ποδοσφαιριστές απέκτησαν το δικαίωμα να συζητούν με άλλες ομάδες προκειμένου να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. ΠΑΟΚ και Άρης έχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στα ρόστερ τους.

Άλλους τους υπολογίζουν και συζητούν μαζί τους, άλλους ετοιμάζονται να τους… ξεπροβοδίσουν αλλά παράλληλα δεν μπορούν να τους αγνοήσουν αφού οι υποχρεώσεις τους συνεχίζονται και έχουν αρκετό ακόμη δρόμο. Ποιοι είναι αυτοί;

Η 12άδα του ΠΑΟΚ

Σχεδόν το μισό ρόστερ του ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον σε αυτήν την κατάσταση. 12 ποδοσφαιριστές έχουν μπροστά τους τη λήξη των συμβολαίων τους και ο ερχομός του Μπότο θα πρέπει να βάλει σε έναν πιο ξεκάθαρο δρόμο τις περιπτώσεις τους.

Από τους 12 κάποιοι είναι ξεκάθαρα εκτός πλάνων, τρεις είναι δανεικοί οπότε εξ ορισμού ανήκουν σε άλλη κατηγορία αλλά κάποιοι είναι βασικοί και είναι σαφές ότι έχουν θέση στον ΠΑΟΚ που θα χτιστεί. Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν που από σήμερα έχουν δικαίωμα να διαπραγματεύονται με άλλες ομάδες είναι οι: Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, Στέφαν Σβαμπ, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Σίντκλεϊ, Αντρέ Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο Σοάρες, Αλεξάντρου Μιτρίτσα και Τσούμπα Άκπομ.

Η περίπτωση του Στέφαν Σβαμπ έχει μία σημαντική υποσημείωση. Εφόσον ο Αυστριακός συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στη σεζόν (το 65% των επίσημων παιχνιδιών του ΠΑΟΚ), το συμβόλαιο του αυτόματα θα ανανεωθεί.

Η 15άδα του Άρη

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η λίστα αυτών των ποδοσφαιριστών για τον Άρη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνολικά 15 ποδοσφαιριστές έχουν από σήμερα και τυπικά το δικαίωμα να συζητούν με άλλες ομάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θέλει ή θα ήθελε να κρατήσει παίκτες όπως ο Σούντγκρεν, ο Μπερτόγλιο, ο Τζέγκο, ίσως και τους μεγαλύτερους σε ηλικία Κουέστα και Μπρουνο Γκάμα που προσέφεραν πολλά τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο θα γίνει σύντομα ξεκάθαρο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο για τους: Χουλιάν Κουέστα, Γιόχαν Μπεναλουάν, Γιώργο Δεληζήση, Κριστιάν Γκάνεα, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Εμάνουελ Σάκιτς, Τζέιμς Τζέγκο, Χαβιέ Ματίγια, Λεριν Ντουάρτε, Φακούντο Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα, Μοχανάντ Αλί, Κώστα Μήτρογλου, Δημήτρη Μάνο και Κριστιάν Λόπεζ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.