Eπίσημο: Παρελθόν ο Λουίς Ενρίκε από την εθνική Ισπανίας - Διάδοχος του ο Λουίς ντε λα Φουέντε

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ισπανίας αποτελεί ο Λουίς Ενρίκε,  με το ποτήρι να... ξεχειλίζει μετά και τον αποκλεισμό της  « φούρια ρόχα» από το Μαρόκο στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο Ενρίκε καθόταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, υπήρχε ένα διάστημα 8 μηνών μέσα στο 2019 που δεν υπηρετούσε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή.

Η ανακοίνωση της Ισπανικής Ομοσπονδίας: «Η RFEF θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Λουίς Ενρίκε και όλο το προπονητικό του επιτελείο στο τιμόνι της απόλυτης εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η αθλητική διοίκηση της RFEF διαβίβασε στον πρόεδρο μια έκθεση στην οποία καθορίζεται ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο έργο για την Ισπανική Ομάδα Ποδοσφαίρου, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στο έργο του Λουίς . Ο Ενρίκε και οι συνεργάτες τους. Τόσο ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπιάλες , όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα , έχουν διαβιβάσει την απόφαση στον προπονητή.

Ο Αστουριανός προπονητής κατάφερε να δώσει νέα ώθηση στην εθνική ομάδα από την άφιξή του, το 2018, μέσα από μια βαθιά ανακαίνιση που εδραίωσε μια αλλαγή γενιάς στην ομάδα και στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Λουίς Ενρίκε προκρίθηκε στα δύο Final Four του UEFA Nations League, από τα τρία που έπαιξε ως προπονητής. και έφτασε στα ημιτελικά του Euro 2020 με τη δική του σφραγίδα και μέσα από ένα καθορισμένο στυλ. Επέλεξε νεαρά ταλέντα και έσπειρε την ελπίδα για το μέλλον της ισπανικής ομάδας.

Το RFEF εύχεται δυναμικά στον Luis Enrique και την ομάδα του καλή τύχη στα μελλοντικά επαγγελματικά τους έργα. Ο προπονητής κερδίζει την αγάπη και τον θαυμασμό των συνεργατών του στην εθνική ομάδα και ολόκληρης της Ομοσπονδίας που θα είναι πάντα το σπίτι του. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Λουίς Ενρίκε από τον πάγκο της Ισπανίας, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως αυτός που θα διαδεχθεί τον Ισπανό τεχνικό είναι ο Λουίς ντε λα Φουέντε. Από το καλοκαίρι του 2018 βρισκόταν στον πάγκο της εθνικής ελπίδων της Ισπανίας, ενώ στο παρελθόν υπήρξε προπονητής και των άλλων μικρών εθνικών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 61χρονος έχει κάτσει στον πάγκο της Ισπανίας στο διεθνές φιλικό με τη Λιθουανία στις 1Ο Ιουνίου του 2021.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.