Επίσημο ντεμπούτο στην Εθνική Σουηδίας για, Έλληνα, πρώην άσο του ΠΑΟΚ

Στέφανος Αβραμίδης13 Ιουνίου 2022

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την Εθνική Σουηδίας στα 31 του χρόνια έκανε ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.

Ο άλλοτε στόπερ του ΠΑΟΚ πέρασε ως αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα της Σουηδίας με τη Νορβηγία, με 3-2, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League.

Ο ελληνικής καταγωγής κεντρικός αμυντικός μπήκε στο 85ο λεπτό του αγώνα αντί του αμυντικού της Χάμαρμπι, Έντβιν Κουρτουλούς, με το σκορ στο 3-1 και αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά.

Αυτή ήταν η πέμπτη συμμετοχή του αμυντικού της ΑΪΚ Στοκχόλμης και η πρώτη επίσημη καθώς οι άλλες τέσσερις είχαν γίνει σε φιλικούς αγώνες. Συνεπώς ο υψηλόσωμος στόπερ (1,90) δεν έχει πλέον δικαίωμα να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1990 στη Στοκχόλμη ενώ η οικογένειά του κατάγεται από τη Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ΑΪΚ. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ έχοντας προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Έκανε 7 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο από τον οποίο αποχώρησε με την έλευση του Ίγκορ Τούντορ. Επόμενος σταθμός του η Έστερσουντ, με την οποία απέκλεισε τον Δικέφαλο το 2017 στα προκριματικά του Europa League. Το 2018 πήγε στην Κοπεγχάγη και το 2020 επέστρεψε στην ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.