Επίσημο: Ανέλαβε τον πάγκο της Γιουνάιτεντ ο Ράνγκνικ

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2021

Εδώ και λίγες μέρες, έχει γίνει γνωστό πως ο προπονητής με τον οποίο θα πορευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι ο Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ. 

Μετά την απόλυση του Όλε Σόλκσαερ, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήταν σε αναζήτηση τεχνικού, με τον Γερμανό τεχνικό, Ραλφ Ράνγκνικ να είναι ο εκλεκτός.

Πριν λίγο μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ με το πέρας αυτής αναμένεται να συνεχίσει στον σύλλογο, από άλλο πόστο.

Ο γενικός διευθυντής του κλαμπ, Τζον Μέρτοου, τόνισε: «Ο Ραλφ είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και πρωτοπόρους προπονητές στην Ευρώπη. Για μας ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή βάσει της εμπειρίας που έχει για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο ποδόσφαιρο. Όλοι μας ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και τη διετία που ακολουθεί στον συμβουλευτικό ρόλο που θα έχει».

Ο ίδιος ο Ράνγκνικ τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είμαι αφοσιωμένος στο να κάνουμε πετυχημένη αυτή τη σεζόν. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και εξαιρετική ισορροπία νιάτων και εμπειρίας. Όλες μου οι προσπάθειες για τους επόμενους έξι μήνες θα είναι για να βοηθήσω τους παίκτες μου να δείξουν τις δυνατότητές τους, τόσο ατομικό όσο και ομαδικά, που είναι και το πιο σημαντικό. Μετά το καλοκαίρι ανυπομονώ να υποστηρίξω τους μακροπρόθεσμους στόχους σε συμβουλευτική βάση».

Ποιος είναι ο Ράνγκνικ

Ο 63χρονος τεχνικός ξεκίνησε την σεζόν του φέτος στη Λοκομοτίβ Μόσχας ως αθλητικός διευθυντής, ενώ από το ίδιο πόστο έχει περάσει από την Ράσεν Μπαλ της Λειψίας, την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και την Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο.

Ως προπονητής, έχει θητεύσει σε Σάλκε, Ανόβερο, Χόφενχαϊμ, αλλά και στη Λειψία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.