Την απόφαση του Κώστα Αχ. Καραμανλή να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως επικροτούν κυβερνητικά στελέχη, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μια συνετή απόφαση.
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στον αέρα της ΕΡΤ για τις εσωκομματικές προεκτάσεις του πολύκροτου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και την επιθυμία του να μην υπάρξει ανθρωποφαγία των εμπλεκόμενων προσώπων, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ δήλωσε ότι είναι αθώος και θα αποδείξει την αθωότητά του, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2027.
Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη χαρακτήρισαν ως σωστή την απόφασή του, χωρίς να προχωρούν σε περαιτέρω δηλώσεις, σεβόμενοι πάντα το κριτήριο της αθωότητας, αλλά και την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου η υπόθεση να κριθεί από τη δικαιοσύνη, πρωτίστως, και κατόπιν από τα εσωκομματικά όργανα.
Η ανακοίνωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:
«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των αρμοδίων αρχών μαζί με τους συναδέλφους μου βουλευτές, με τους οποίους φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είμαι αθώος και θα αποδείξω την αθωότητά μου όπου κληθώ.
Θα συνεχίσω να τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου, ως οφείλω, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής. Επειδή όμως, η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Σερρών.