Επικίνδυνη «έξοδος» σε ναρκοθετημένη έδρα

Δημήτρης Μπούζας15 Φεβρουαρίου 2020

Νομίζω πως δεν χρειάζονται εξηγήσεις γιατί θεωρούμε παιχνίδι «ειδικών συνθηκών» το σημερινό. Η διαχρονικά αφιλόξενη έδρα σε συνδυασμό με την ανεξήγητη εχθρική συμπεριφορά του ευεργετηθέντος από τον ΠΑΟΚ ιδιοκτήτη της γηπεδούχου ομάδας, συνθέτουν μια ομιχλώδη (έστω) πρόβλεψη πως η βραδινή «έξοδος» και δοκιμασία του Φερέιρα και των παικτών του, διατηρεί στο ακέραιο τον κίνδυνο να συναντήσει κάποιες δυσκολίες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται βέβαιο ότι ο κόουτς και οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν ενημερώσει τους παίκτες ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να επιδείξουν την ανάλογη ψυχραιμία όπως επίσης και μια έξυπνη διαχείριση, αν προκύψουν κάποιες περίεργες καταστάσεις. Επειδή οι νταμπλούχοι δείχνουν ότι ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους και η εμφάνιση και το αποτέλεσμα από αυτό το παιχνίδι θα μετρήσουν σε σημαντικό βαθμό στην επιβεβαίωση της αγωνιστικής τους σταθερότητας και στην ενίσχυση της καλής τους ψυχολογίας ενόψει της κυριακάτικης σφοδρής σύγκρουσης με την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων, το διπλό θεωρείται και είναι πολύτιμο. Εικάζεται ότι ο Πορτογάλος κόουτς θα λάβει επίσης σοβαρά υπόψιν του την «έκταση» του ροτέισον που θα επιχειρήσει βασιζόμενος στις εμπειρίες του παρελθόντος.

Επανέρχομαι στο σχόλιο των «Ελεύθερων σκέψεων» μετά τα παιχνίδια κυπέλλου της Τετάρτης. Συγκεκριμένα σε όσα έγραψα για τον τρόπο με τον οποίο «υποδέχθηκαν», «αποδέχθηκαν» και συγκάλυψαν το έγκλημα που διαπράχθηκε από έναν ανεκδιήγητο στην κυριολεξία Έλληνα διαιτητή. Σε αυτό το σχόλιο κατήγγειλα τα φερέφωνα της ερυθρόλευκης προπαγάνδας και τους σχολιαστές συγκεκριμένα της επίσης απίστευτης και απίθανης COSMOTE για την προκλητική παραπλάνηση της κοινής γνώμης και της συγκάλυψης μιας διαιτητικής στην κυριολεξία κτηνωδίας. Και το αποφάσισα διατηρώντας την ελπίδα ότι τουλάχιστον δεν θα υπήρχαν από το χώρο της δημοσιογραφίας πολλοί εκτός του ερυθρόλευκου κυκλώματος που θα ακολουθούσαν αυτή την απαράδεκτη τακτική.

Δυστυχώς σε αυτό διαψεύστηκα. Και το ακόμη χειρότερο; Κάποιοι ελάχιστοι (ένας ή δύο) εντοπίστηκαν και εδώ στη Θεσσαλονίκη! Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η συμπεριφορά του ενός εξ αυτών, ο οποίος όχι μόνο δεν τόλμησε να πει μια κουβέντα για τη σφαγή, αλλά εμπόδισε και τον πρώτο ακροατή του να καταθέσει την δική του άποψη για αυτή την αθλιότητα. Είναι αλήθεια πως αιφνιδιάστηκα και απογοητεύτηκα από τη συμπεριφορά του. Δεν ξέρω αν ήταν θράσος αυτό ή κάτι άλλο. Μέχρις ενός σημείου μπορώ να πω ότι και προβληματίστηκα. Ότι δηλαδή στραβώθηκα τελείως κι έβλεπα τα πράγματα τελείως διαφορετικά από όλους τους άλλους. Διάβασα όμως πολλές κριτικές και άκουσα πολλές εκπομπές των βορειοελλαδιτών εκπροσώπων της ενημέρωσης. Οφείλω να ομολογήσω ότι στο σύνολο τους ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έγραψαν και είπαν αλήθειες. Ξεχώρισα όμως μια, την οποία επέλεξα συνειδητά για το λόγο ότι ένιωσα πως με απαλλάσσει παντελώς από την οποιαδήποτε προκατάληψη που θα μπορούσαν να μου καταλογίσουν για τον συγκεκριμένο ιδιόρρυθμο ραδιοφωνατζή. Είναι η άποψη του πολύπειρου Στέλιου Γρηγοριάδη. Σας την παραθέτω με τίτλο «Ζήτω το νταβατζιλίκι!»: «Δύο κουβέντες τώρα για το χθεσινό νέο αίσχος του Καραϊσκάκη: Oταν ο παίκτης του Ολυμπιακού απλώνει το πόδι με τις τάπες στο ύψος της μέσης του παίκτη της Λαμίας και ο διαιτητής αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη της Λαμίας για θέατρο, επειδή… τόλμησε να πέσει και, μάλιστα, κάπου κοντά στο κέντρο του γηπέδου, πολύ μακριά από την περιοχή του Ολυμπιακού, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις ρεπορτάζ για να ξέρεις ότι το ανθρωπάκι με τη σφυρίχτρα στο στόμα έφαγε μπούλινγκ στο ημίχρονο και “λύγισε”.

Γι’ αυτό δεν ήθελε ούτε VAR ούτε ξένους διαιτητές ο Ολυμπιακός. Για να κλέβει αποτελέσματα που δεν δικαιούται με συνεργούς τους Ελληνες διαιτητές. Οπως έγινε και χθες, με θύμα τη Λαμία, που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά της αφαιρέθηκε από τους νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου το δικαίωμα να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση. Μόνο στο Καραϊσκάκη η κίτρινη σε βάρος παίκτη του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει δεύτερη κίτρινη, άρα αποβολή, παίκτη του αντιπάλου. Αλλά γι’ αυτή την αηδία δεν υπάρχει καμία... τροπολογία. Ούτε για τις “επισκέψεις” του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο. Ξεφτίλα...»

ΥΓ: Κάποιοι νέοι στο χώρο της ενημέρωσης οφείλουν να διαβάζουν ή να ακούν τους εμπειρότερους (και όχι σοφότερους θα έλεγα) οι οποίοι ποτέ δεν επιχειρούν να παραπλανήσουν – δηλαδή να εξαπατήσουν – τους αναγνώστες τους ή τους ακροατές τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.