Επικίνδυνα κουραστικός ο Άρης, έχει έλλειμμα δημιουργικότητας

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Ιανουαρίου 2022

Στα περισσότερα από 180 αγωνιστικά λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αρης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και κρίνοντας από την εικόνα, ενδεχομένως να μην έβρισκε το γκολ ακόμη κι αν είχε άλλα τόσα. 

Είναι τόσο ευδιάκριτο το έλλειμμα δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα, σε σημείο που ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος δέχθηκε τρία γκολ από τον ΟΦΗ πριν από τέσσερις ημέρες και δέχεται δύο γκολ κατά μέσο όρο (πλην των αγώνων με τον Αρη), διαχειρίστηκε με τρομερή άνεση και ευκολία κάθε επιθετική προσπάθεια των «κίτρινων».

Είναι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ακη Μάντζιου και καλό θα είναι να κοιτάξουν όλοι την πραγματικότητα. Κανείς από τους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς δεν κάνει καλή σεζόν. 

Μέχρι στιγμής, ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι άλλος παίκτης κι αυτός είναι ο λόγος που ο Αρης δεν του δίνει το συμβόλαιο που θέλει. Ο Μπρούνο Γκάμα έχει βαρύνει αρκετά και ο Ματέο Γκαρσία μετά την αρχική αναλαμπή αποδεικνύει ότι είναι μια μετριότητα. Ο δε Μαντσίνι πορεύεται με το φιλότιμό του αλλά μέχρι εκεί. Η δε απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι τόσο ολοφάνερη γιατί ο Μαυριτανός, παρότι δεν έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Κι όταν μπροστά μια ομάδα δεν δημιουργεί, είναι τουλάχιστον ουτοπικό να περιμένει να βάλει. Βάσει εμφάνισης, μια χαρά ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας γιατί αυτός που είχε τις καλές ευκαιρίες ήταν ο Απόλλων. Βάσει στόχων, η νέα απώλεια δύο βαθμών είναι εξαιρετικά μεγάλη. 

Αν πλέον οι «κίτρινοι» δεν δικαιωθούν στο CAS ούτως ώστε να πάρουν πίσω τους έξι βαθμούς, προφανώς, είναι αουτσάιντερ για την εξασφάλιση μιας θέσης στα Playoffs. Εκτός κι αν εισακουστούν οι προσευχές του Ακη Μάντζιου για την ανάκτηση αγωνιστικού ρυθμού από τους παραπάνω τέσσερις ποδοσφαιριστές και αλλάξει η εικόνα της ομάδας, σε σημείο να κάνει σπουδαία διπλά τα οποία θα ενισχύσουν τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.