Επική επιστροφή των Σέλτικς, θορυβώδης κατάρρευση των Ουόριορς

Metrosport Team03 Ιουνίου 2022

Με έναν πολλά... υποσχόμενο τρόπο για τη συνέχεια της σειράς, άρχισαν οι τελικοί του ΝΒΑ. Όχι μόνο για το break των Σέλτικς κόντρα στους Ουόριορς, όσο για την ανεπανάληπτη ανατροπή που έκαναν για να τα καταφέρουν ενώ παράλληλα σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ. Το σημαντικότερο βέβαια ήταν ότι οι «Κέλτες» σημείωσαν το 8ο break τους σε 10 εκτός έδρας αγώνες των φετινών πλέι οφ και πήραν το πλεονέκτημα. Νίκησαν στο Γκόλντεν Στέιτ με 120-109 και έκαναν το 1-0 αφού κατάφεραν να επιστρέψουν από το -15.

Μπήκαν στην τέταρτη περίοδο από το -12 και νίκησαν με 12 για να καλύψουν διαφορά 24 πόντων που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Οι «Κέλτες» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που νίκησε σε έναν τελικό με διψήφια διαφορά παρότι μπήκε στην τέταρτη περίοδο με διψήφιο μειονέκτημα. Οι πιθανότητες τους για νίκη όταν βρέθηκαν στο -15 κοντά στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στο 4%!

Το σκορ πήγε ψηλά με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις προθέσεις τους από την πρώτη περίοδο στην οποία επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ τριπόντων. Με τον Στεφ Κάρι να σημειώνει 21 πόντους, οι Ουόριορς προηγήθηκαν με 32-28...


Και η δεύτερη περίοδος παρέμεινε ισορροπημένη αφού το ημίχρονο έληξε με σκορ 56-54.


Το ματς έφυγε από την κατάσταση αυτή στο δεύτερο ημίχρονο του. Οι Ουόριορς μπήκαν αποφασιστικά και κατάφεραν να ξεφύγουν με 15 (87-72) ενώ στο τέλος της περιόδου είχαν προβάδισμα 12 πόντους (92-80). 


Οι Σέλτικς όμως αποδείχτηκαν για μία ακόμη περίπτωση φέτος εφτάψυχοι. Κάνοντας επιμέρους σκορ 40-16 (!) στην τέταρτη περίοδο, έφτασαν και με άνεση στη νίκη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι Ουόριορς δεν σκόραραν για πέντε λεπτά στην τέταρτη περίοδο.

Για τους νικητές σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο του παιχνίδι στους τελικούς έκανε ο Αλ Χόρφορντ με 26 πόντους, 6/8 τρίποντα και συνολικά 9/12 σουτ. 24 είχε ο Τζέιλεν Μπράουν με επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ, 21 ο Ντέρικ Ουάιτ ερχόμενος από τον πάγκο και 18 ο Μάρκους Σμαρτ. Αυτοί «έκρυψαν» την κακή βραδιά του Τζέισον Τέιτουμ που είχε 12 πόντους, 13 ασίστ που είναι ρεκόρ καριέρας αλλά 3/17 σουτ.

Για τους Ουόριορς ο Στεφ Κάρι τελείωσε το παιχνίδι με 34 πόντους, 7/14 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ενώ 20 είχε ο Άντριου Ουίγκινς, 15 ο Κλέι Τόμπσον και τέσσερις αλλά με 11 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Οι 40 πόντοι της τέταρτης περιόδου είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση των Σέλτικς σε αυτό το 12λεπτο των τελικών που έχουν παίξει. Ρεκόρ παραμένουν οι 42 που είχαν κόντρα στους Λέικερς στους τελικούς του 1965 και του 2008.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.