«Επιχείρηση»... ανασύνταξης και αποκαλύψεις που σοκάρουν

Δημήτρης Μπούζας12 Μαρτίου 2021

Δεν θα την χαρακτήριζα περίεργη την μέχρι στιγμής τουλάχιστον «σιωπή» του Ιβάνκαι την μη ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους του για τα όσα συμβαίνουν στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ».

Κι αυτό γιατί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚέχει το δικό του σκεπτικό και ενεργεί με το δικό του τρόπο, δίνοντας λύσεις σε αδιέξοδες καταστάσεις, οι οποίες συνήθως προκαλούνται από αδεξιότητες και απερισκεψίες των συνεργατών του. Η απόσταση από το Ροστόφ είναι μεγάλη. Σαφέστατα μεγαλύτερη είναι όμως η απογοήτευη του συναισθηματικού Ιβάν από όσα απαράδεκτα βλέπει και πληροφορείται (αν βέβαια ενημερώνεται) και τα οποία οδήγησαν σε αυτόν τον αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό εκφυλισμό.

Χωρίς να αποκλείω μια αντίδραση του, ακόμη και την ώρα που γράφεται το σχόλιο, πιστεύω πως το στενό του περιβάλλον θα έχει κάποιες ενδείξεις για το πως νιώθει και πως αντίστοιχα εκτιμά την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Το ζητούμενο βέβαια είναι τι απόφαση θα πάρει (αν πάρει) και αν αυτή θα έχει τον προσωρινό χαρακτήρα να κατευνάσει... τα πάθη και να καθοδηγήσει την ομάδα να απεμπλακεί από όλα τα άλλα εξωαγωνιστικά που επιβαρύνουν την ψυχολογία της, ή θα είναι μια σαρωτική και ανατρεπτική απόφαση που θα αφορά τους πάντες και τα πάντα. Αυτή τη στιγμή βέβαια εκείνος που έχει αναλάβει το χρέος και την ευθύνη να αναστρέψει το κλίμα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο φιλότιμος Πάμπλο«έχει πέσει με τα μούτρα» πάνω σε μία τακτική αλλαγής η οποία αφορά όπως προαναφέραμε την ψυχολογία των παικτών του. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους είναι το πρώτο κύριο μέλημα του. Παράλληλα και στο περιθώριο των όσων συμβαίνουν, έρχονται στο «φως» νέες αποκαλύψεις για τα «ανδραγαθήματα» των δύο τελευταίων τεχνικών διευθυντών. Αφορούν περιπτώσεις ανικανότητας και ασχετοσύνης που στοίχισαν πολύ ακριβά στο σύλλογο. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολιβέιρα στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Γιουβέντους άνοιξε στόματα, αλλά και πληγές. Ο σπουδαίος Πορτογάλος θα μπορούσε κάλιστα να μείνει στον ΠΑΟΚ. Η οψιόν του ήταν εφικτή (6 εκατομμύρια ευρώ και όχι 12 όπως διέρρευσε) και χωρίς να γίνει η ανταλλαγή με τον Ζαμπά.

Σκεφτείτε το καλά, αντί τον Ολιβέιρα, τον Εσίτι. Για να έρθουμε και στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς στην οποία όπως ομολόγησε ο μάνατζερ του με τα τρία εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για τον Τσόλακ, θα μπορούσε να δρομολογηθεί η επιστροφή του Πρίγιο στην Τούμπα και να μπει ένα θεμέλιο για παραμονή διαρκείας του παίκτη. Νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο προσελήφθη ο Ρέμπε. Η «διαδικασία» άφησε άφωνο τον κόσμο. Ο αποδεδειγμένα αποτυχημένος και αρκετές φορές εκδιωχθείς Γερμανός που άφησε στάχτες και αποκαϊδια από όπου πέρασε (σαφέστατα και από τον ΠΑΟΚ), έφτασε μέσω Σταυρούπολης και γνωριμιών ενός λογιστή του οποίου ο θείος μένει στην Γερμανία και γνώριζε τον ολετήρα Όλαφ.

Απίστευτα πράγματα! Επιπρόσθετα να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι από αυτήν εδώ τη στήλη αποκαλύψαμε ότι ο προκάτοχος του Μπράνκο, τον οποίο οι εδώ φίλα προσκείμενοι προς την διοίκηση εκπρόσωποι της ενημέρωσης τον υποδέχθηκαν με ύμνους και δοξολογίες, ήταν πρωταγωνιστής σε μία συμφωνία απόκτησης παίκτη εξόχως αποκαλυπτική. Η ΑΕΚ ήθελε να απαλλαγεί και δεν μπορούσε από μια μεταγραφή...αεροδρομίου που βγήκε «μάπα το καρπούζι» και παιδευόταν να πείσει τον παίκτη προσφέροντας του την ελευθερία του.

Ο τελευταίος όμως είχε καθίσει πάνω στο συμβόλαιο και δεν το κουνούσε ρούπι. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας τεχνικός διευθυντής ο οποίος προσέφερε ένα γενναίο ποσό στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσει. Ο Μελισσανίδης σταυροκοπήθηκε όπως και οι συνεργάτες του. Όχι μόνο απαλλαχθήκανε αλλά οικονομήσανε και από πάνω.

Χαρακτηριστικό ήταν και το δημοσίευμα της οπαδικής εφημερίδας των Αθηνών η οποία αποκάλεσε τον εν λόγω τεχνικό διευθυντή, ευεργέτη της ΑΕΚ. Και αυτός ξέρετε ποιος ήταν; Ο κύριος Μπράνκο. Αυτός που έφυγε νύχτα χωρίς να λήξει το συμβόλαιο του. Από ότι φαίνεται θα έχουμε και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να «διηγηθούμε», όταν θα σπάσουν κάποια στεγανά. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα ούτε εμάς, αλλά ούτε και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εκείνο που προέχει είναι να βρει η ομάδα την ηρεμία της, να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει την καλή ψυχολογία της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.



Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.