Επιχειρηματίες εστίασης: Δίνουν ραντεβού για να... παραδώσουν τα κλειδιά τους

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2021

Στον κήπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό 30ης Οκτωβρίου, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού οι εκπρόσωποι της εστίασης της Θεσσαλονίκης συλλέγοντας τα κλειδιά καταστημάτων του χώρου προκειμένου να τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας έτσι με τον τρόπο τους στις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.  

Το ραντεβού δόθηκε για τις 10 Φεβρουαρίου και αφορά τους επιχειρηματίες της εστίασης από όλη την Ελλάδα.

Θα βρίσκονται στον προαναφερθέντα χώρο από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα... κλειδιά επιχειρήσεων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των επιχειρηματιών της εστίασης βρέθηκαν εκτός της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ ακόμη και αυτοί που συμπεριλήφθηκαν αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για να ανταποκριθούν στην πληρωμή των ενοικίων των καταστημάτων, των ασφαλιστικών εισφορών, του ΦΠΑ του τελευταίου τριμήνου του 2020, των δημοτικών τελών, της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου, των συνδρομητικών καναλιών, των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο τα πάγια έξοδα μιας επιχείρησης είναι περίπου 3.300 ευρώ κι αν προστεθούν σε αυτά τα έξοδα που έχει κάθε οικογένεια, φτάνουμε στις 4.500 ευρώ το μήνα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.