ΠΑΟΚ: Έπιασε πάτο!

Metrosport Team13 Μαΐου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Με πλήρη ευθύνη του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτυγχάνει αγωνιστικά. Θα αντιτείνει κάποιος: «Είναι δυνατόν να έχει κερδίσει ομάδα τον Ολυμπιακό, να έχει φέρει το κύπελλο πέρυσι στην Θεσσαλονίκη και να θεωρείται η χρονιά αποτυχημένη;» «Είναι δυνατόν να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό και να φέρει και φέτος το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη και πάλι η χρονιά να θεωρείται αποτυχημένη;» Κι όμως είναι δυνατόν! Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν στους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό, η ομάδα «τρυπήθηκε» βγήκε η γνωστή υπόθεση πολυιδιοκτησίας με αποτέλεσμα την αγωνιστική κατάρρευση. 

Όλα τα παραπάνω έγινε η προσπάθεια και ως ένα σημείο τα κατάφεραν, να τα καλύψουν με μια πραγματικά φανταστική κατάκτηση κυπέλλου. Όμως φέτος έτσι πως πάει όχι μόνο κύπελλο δεν θα κατακτήσει η ομάδα αλλά μπορεί να έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά ψυχολογικά και αγωνιστικά πριν την ημερομηνία αυτή. Ακόμη κι αν μπορέσει να βρει τα πατήματά της και να το κατακτήσει, αυτό που βλέπουν τα μάτια μας έως σήμερα δεν ισοφαρίζεται με τίποτε. Μια απόλυτη αγωνιστική ξεφτίλα η οποία δεν έχει τελειωμό. Οι λάθος επιλογές σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές από τη διοίκηση, η σύμπραξη Λουτσέσκου και οι εμμονές του τελευταίου ολοκλήρωσαν ένα έργο κακογυρισμένο στο οποίο μπορεί να ξοδεύτηκαν χρήματα αλλά όχι απλώς δεν έπιασαν τόπο αλλά δημιούργησαν μια ψευδή εικόνα για τον Δικέφαλο που υπήρχε μόνο τις στιγμές που όλα ήταν στην εντέλεια. Όταν δηλαδή η ομάδα είχε βρει ρυθμό, όταν δεν υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και τα παιχνίδια ήταν μετρημένα. 

Ο Λουτσέσκου μπορεί να πάει ένα καράβι μπροστά όταν είναι οπλισμένο αλλά βουλιάζει μαζί με αυτό όταν είναι παροπλισμένο. Και οι περισσότεροι παίκτες στον ΠΑΟΚ σήμερα μοιάζουν με παροπλισμένους βετεράνους που μπορούν να παίξουν μόνο σε πολύ χαμηλές κατηγορίες. Τα πράγματα είναι απλά και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες : τι έγινε μέχρι τώρα και τι έγινε χθες. Μέχρι τώρα ο οργανισμός ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε σημαντικά τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Έφυγαν παίκτες όπως ο Γιαννούλης και ο Τζιόλης και ήρθαν στη θέση τους ο Σίντκλεϊ και ο Τέιλορ. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ που τα χρεώνεται ο ΠΑΟΚ και τα πληρώνει ο Σαββίδης. Δυστυχώς πάρα πολλά από τα 160 εκατομμύρια που έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ χάθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο. 

Στα χαφ ήρθε ο καλός αλλά αργός Κούρτιτς και μέχρι να αποφασίσει ο Λουτσέσκου να εγκαταλείψει τις εμμονές του και να χρησιμοποιήσει Λύρατζη και Τσιγγάρα ο ΠΑΟΚ έχασε την επαφή του με την κορυφή. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκαν άλλοι δυο ελπιδοφόροι αλλά ανέτοιμοι παίκτες. Ο Ουάρντα μπροστά σε όλους αυτούς που έπαιζαν χθες θα έμοιαζε οπτασία αλλά ο Λουτσέσκου δεν τον ήθελε… Όλοι έβλεπαν τους τελευταίους μήνες της άνοιξης ότι η ομάδα με το ζόρι έβγαζε σε πέρας τις υποχρεώσεις της. Και αντί να παρθούν ένας ή δυο παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην Ευρώπη λόγω του Ουκρανικού , δεν έγινε τίποτε. Μοιραία ο ΠΑΟΚ κατέληξε με το να θεωρείται ο φευγάτος τον Σεπτέμβρη Μπίσεσβαρ ως αναντικατάστατος.

Φτάνουμε στο χθες. Προπονητή να μην είχε στον πάγκο ο ΠΑΟΚ δεν θα έκανε κάτι χειρότερο. Ποιος έφερε και βάζει τον Τέιλορ και τον Σίντκλεϊ, ποιος βάζει τον Μουργκ μπροστά ενώ δε μπορούν να κάνουν ένα κοντρόλ και να βάλουν τη μπάλα στο τέρμα από ένα μέτρο; Ποιος κάνει πρώτη αλλαγή τον Τσιγγάρα και βάζει τον Κούρτιτς μέρα νύχτα αντί λίγο να τον αφήσει να καθαρίσει το μυαλό του; Το χειρότερο για το Λουτσέσκου είναι ότι εδώ και καιρό με αποκορύφωμα το χθες «έκαψε» παίκτες. Να ήταν στα μέσα της χρονιάς θα έλεγες ότι θα φέρει παίκτες από την δεύτερη ομάδα και θα τους ενσωματώσει. Μα ο κ. Λουτσέσκου προφανώς και θέλησε να προστατέψει τους διοικούντες και τον εαυτό του βάζοντας τους προαναφερόμενους ενώ ήταν πασιφανές ότι δε μπορούσαν. Στο χθεσινό παιχνίδι κέρδισε αυτός που έβαλε το γκολ. Και οι δυο ήταν χάλια αλλά ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΧΑΛΙΑ. ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ!

Υ.Γ. Καλύτερα να μην παίξει ο Μπριχ στον τελικό…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.