Επί σκηνής ΠΑΟΚ: «Η επιστροφή του «Ζ»… Προσεχώς!

Αρις Νικολάκης13 Δεκεμβρίου 2022

Αναμένεται με ενδιαφέρον. Οι σκηνές μάλιστα, στα τελειώματα του Α΄ γύρου αλλά κι οι σκηνές από το Μουντιάλ έχουν φθάσει αυτό το ενδιαφέρον στα ύψη. Οι φίλοι του «δικέφαλου» προσδοκούν (το πράττουν υπομονετικά πολύ καιρό) την επανεμφάνιση του ποιοτικότερου παίκτη τους….

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς – περί ου ο λόγος – τιμολογείται στα 6 εκατομμύρια ευρώ από την δημοφιλή ιστοσελίδα transfermarkt. Είχε τιμολογηθεί στα 18 (ήταν το 2018) όταν έπαιζε στην Μπενφίκα. Έπεσε στα 4 εκατομμύρια ευρώ πριν φορέσει τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος. Οι αρχικές καλές εμφανίσεις του διεθνούς Σέρβου αστέρα ανέβασαν, στο… χρηματιστήριο, το κόστος του. Έφθασε στα 6, όπου μένει μέχρι σήμερα επειδή η συνέχεια του στον ΠΑΟΚ δεν ήταν ανάλογη με την αρχή του. Εν τούτοις μετά την εντυπωσιακή του απουσία στο Μουντιάλ αναμένεται η εκ νέου απογείωση τους τιμής του!

Η τιμολόγηση του «Ζ», από την transfermarkt, τον καθιστά ακριβότερο – και ως εκ τούτου, εάν συμφωνείτε, ποιοτικότερο – παίκτη του ΠΑΟΚ. Παρεμπιπτόντως, τού Αντρίγια Ζίβκοβιτς έπονται : Ίνγκι Ίνγκασον (5 εκ. ευρώ), Ντόουγκλας Αουγκούστο (4,5), Φελίπε Σοάρες, Ντιάγκο Ντάντας, Γιάννης Μιχαηλίδης και Κάλεντ Νάρεϊ (2,5), Ντομινίκ Κοτάρσκι (2)…

Πέραν όλων αυτών φυσικά, εκείνο το οποίο ουσιαστικά μετρά για τον ΠΑΟΚ, είναι η παρουσία ενός παίκτη ο οποίος μπορεί, να κάνει την διαφορά. Με άλλα λόγια; Η απουσία τού Αντρίγια Ζιβκοβιτς στερούσε από τον ΠΑΟΚ ένα σημαντικό ποσοστό ιπποδύναμης από τις μηχανές του. Ίσως – λέμε: Ίσως – με τον «Ζ» σε φόρμα ο ΠΑΟΚ, να απέφευγε κάποια… ναυάγια του!

Θυμίζουμε πάντως, πως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αν κι ουκ ολίγες φορές ήταν πολύ κατώτερος του αναμενομένου (η εμφάνιση του άγγιζε τα όρια της… εξαφάνισης!), ουδέποτε ήταν αδιάφορος. Πάντα πάσχιζε αλλά δεν του έβγαινε!

Στα τελειώματα του Α΄ γύρου άρχισε, να του βγαίνει λίγο. Στο Μουντιάλ τού βγήκε πολύ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ενθουσιάσθηκε από τις εμφανίσεις του. Και προσδοκά επιτέλους, την …προσεχώς, προβολή ενός masterpiece επί σκηνής ΠΑΟΚ: «Η επιστροφή του «Ζ»!

Με αυτήν την προσδοκώμενη επιστροφή, ο «δικέφαλος θα αποκτήσει» - μετά την ολοκλήρωση της αποθεραπείας τού Κάλεντ Νάρεϊ και την απαγκίστρωση από το ντεφορμάρισμα του Νέλσονα Ολιβέιρα - σοβαρή κι ισχυρή «γραμμή πυρός». Κι εάν κι εφ’ όσον, μια υπόθεση επιχειρούμε και με όρους, δέσουν και τα μετόπισθεν ξεπερνώντας τα σωρηδόν προσωπικά λάθη… Ο «δικέφαλος» θα έχει βάσιμες ελπίδες όχι απλά, για ανάκαμψη κι αντεπίθεση αλλά και για διεκδίκηση τίτλου και διακρίσεων…

Καθώς δε, λέμε για τα σωρηδόν παιδαριώδη …αμαρτήματα αμυντικών του ΠΑΟΚ (δίχως να δίνεται άφησε για ανάλογα στους επιθετικούς)… Με ένα πρόχειρο απολογισμό πέραν του αποκλεισμού από την Ευρώπη του κόστισαν τουλάχιστον, έξι - επτά βαθμούς.

Και που είστε; Τούτο δε σημαίνει πως ομαδικά ο ΠΑΟΚ χαλιόταν ατομικά. Συνολικά προπονητών και παικτών ήταν τα… χάλια! Να μη λησμονούν τα παθήματα στην Τούμπα. Μόνον έτσι θα γίνουν παθήματα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.