Επί ποδός πολέμου, επιεικώς ανέτοιμοι

Δημήτρης Μπούζας06 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινάει το πρωτάθλημα και αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, χωρίς οι περισσότερες ομάδες να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

Χωρίς να το καταλάβουμε βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη του εθνικού μας πρωταθήματος και από το ξεκίνημα των υποχρεώσεων των ευρωπαϊκών μας εκπροσώπων. Μια πρώτη ματιά και εικόνα από τις ομάδες μας δεν σου δίνει το δικαίωμα αλλά ούτε και την ικανοποίηση να πεις ότι είναι ετοιμοπόλεμες. Κι αυτό γιατί είναι εμφανέστατη η «ακαταστασία» που επικρατεί, σε μια προσπάθεια και σε μια βιασύνη της τελευταίας στιγμής, να καλύψουν εξόφθαλμα κενά και μεγάλες αδυναμίες. 

Η προσπάθεια τους επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη μεταγραφική ενίσχυση, τη στιγμή μάλιστα που μέσα από τα φιλικά παιχνίδια αποκαλύφθηκαν μεγάλα κενά και αδυναμίες προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων. Ο χρόνος που απομένει θεωρείται ότι είναι ελάχιστος για να υπάρξει μια εντυπωσιακή βελτίωση η οποία θα βοηθούσε με ιδανικό τρόπο τουλάχιστον και σε πρώτο βήμα για τα σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας. 

Βέβαια θεωρείται αρκετός εάν υπάρχει διάθεση για αξιόλογες προθέσεις ενίσχυσης οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά σε μελλοντικές διορθωτικές κινήσεις. Στο χθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν μεγάλοι και μικρομεσαίοι της Σούπερ Λίγκα στις μεταγραφές. 

Τις οποίες χαρακτηρίσαμε (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τις περισσότερες σαν «ρετουσαρισμένες φωτογραφίες». Σήμερα κι ενόψει των τελευταίων φιλικών που θεωρούνται και πρόβες τζενεράλε, θα επιχειρήσουμε μια μικρή εκτίμηση των όσων περιμένουν οι μεγάλοι από τις ομάδες τους μετά τα όσα οι ίδιοι επιχείρησαν και πέτυχαν (ή δεν πέτυχαν) στις μεταγραφικές τους προσθαφαιρέσεις. 

Το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο δαφνοστεφανομένος σήμερα στο φιλικό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο «θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του... με τα καλά του και θα δώσει το πρώτο δείγμα από το φετινό μοντάρισμα του Μαρτίνς». Το μεγάλο ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην «επένδυση» στο δεξιό διάδρομο με τον μπαρουτοκαπνισμένο Ραφίνια και τον Ραντζέλοβιτς. 

Ωστόσο όλοι περιμένουν πως ο έμπειρος Πορτογάλος κόουτς του λιμανιού θα βρει τρόπο να καλύψει τα όποια μεγάλα κενά προέκυψαν από τις περήφανες πωλήσεις. Τίτλος του ρεπορτάζ όπως προαναφέραμε είναι: «Αποκαλυπτήρια για τα καλά του», χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται για ποια καλά μιλάνε για αυτά που ήρθαν ή για αυτά που έφυγαν. 

Η ευρωπαία ΑΕΚ τώρα «παίζει» μεταγραφικά με τον Κονέ και τον Ταχτσίδη, αφού οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Μάνταλου. Το ενωσίτικο ρεπορτάζ όμως επισημαίνει ότι «με τον επιρρεπή σε τραυματισμούς Τσιγκρίνσκι και τους λοιπούς να μην διακρίνονται για την συνέπεια τους, η σεζόν δεν βγαίνει»! Με τίτλο «αναζητείται ο αντι- Βιγιαφάνες» οι πράσινοι συνεχίζουν τις αδιέξοδες μεταγραφικές τους προσπάθειες. 

Για τον ΠΑΟΚ η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται με την απόκτηση ενός αξιόλογου παίκτη όπως όλοι υποστηρίζουν (και ευχόμαστε ολόψυχα να είναι) του Ζίφκοβιτς, παίκτης ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Το ότι υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να καλυφθούν είναι ολοφάνερο και για αυτό υπάρχει και ευθύνη αλλά και προοπτική να διορθωθεί. Για τον Άρη και τον Ατρόμητο τέλος, όπως και χθες το αναφέραμε αξίζει να τονιστεί η συνέπεια, η μεθόδευση και η έγκαιρη αντιμετώπιση της ενίσχυσης του ρόστερ τους. 

Εδώ το πρόβλημα είναι η κατ ευχήν προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων. Συνοπτικά λοιπόν και με όλες αυτές τις απόψεις τόσο για τις μεταγραφές όσο και για την προετοιμασία των ομάδων μας, αν μας ζητούσαν την γνώμη μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες από αυτές, θα λέγαμε ότι είναι επιεικώς ανέτοιμες. Αποφεύγοντας στον επίλογο μας τον χαρακτηρισμό «παντελώς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.