Επέτειος στην Τούμπα: Σήμερα το 1000ό ματς!

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2023

Επετειακός ο σημερινός αγώνας με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Είναι ο 1000ος που δίνει ο ΠΑΟΚ στη φυσική έδρα του από την καθιέρωση του Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, το 1959. Οπως προκύπτει από το αλάνθαστο αρχείο του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΝΩΤΑ, του μοναδικού συγγραφέα της ιστορίας του ΠΑΟΚ, οι αγώνες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ είναι συνολικά μέχρι σήμερα 1.045. Τους 46 από αυτούς, όμως, υποχρεώθηκε, για διάφορους λόγους, να τους δώσει σε άλλα γήπεδα.

Στους 999 αγώνες Πρωταθλήματος που έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έχει 686 νίκες, 120 ήττες και 193 έληξαν ισόπαλοι. Στους ίδιους αυτούς αγώνες, ο ΠΑΟΚ πέτυχε 1.947 γκολ και δέχτηκε 719.

Μιλτιάδης Κανώτας: «Πώληση νεαρού μόνο όταν έχει ανδρωθεί στον ΠΑΟΚ...»

Με την ευκαιρία της παραχώρησης εκ μέρους του αυτών των πολύ σημαντικών στοιχείων, ο Μιλτιάδης Κανώτας, που, όπως όλοι ξέρουν, διετέλεσε και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ζήτησε να μεταφέρουμε την άποψή του για το ζήτημα που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ, την ανάδειξη, δηλαδή, νεαρών ποδοσφαιριστών και την αξιοποίησή τους στην πρώτη ομάδα.

«Ο ΠΑΟΚ, μας είπε, έχει, κατά γενική ομολογία, τις πιο καλά οργανωμένες και τις πιο πετυχημένες ακαδημίες στην Ελλάδα. Είναι πολλοί οι ταλαντούχοι νεαροί στις «μικρές» ομάδες του και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τις επιτυχίες αυτών των ομάδων στα Πρωταθλήματά τους. Το ίδιο αποδεικνύεται με τη συνεχή προώθηση νεαρών στην ανδρική ομάδα, πολύ περισσότερο φέτος που τέθηκε ως βασικός στόχος η παρουσία πολλών νεαρών στο πλαίσιο της απόφασης να ακολουθηθεί πιστά ένα νέο project.

Αυτά τα παιδιά είναι πολύ λογικό να θέλουν να διακριθούν και να καταξιωθούν στον ΠΑΟΚ, αλλά άλλο τόσο λογικό είναι να φιλοδοξούν κάποια στιγμή να φύγουν στο εξωτερικό για να κάνουν καριέρα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι κάτι που όλοι το αποδεχόμαστε. Από τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του μέχρι και τους οπαδούς της ομάδας. Το ζητούμενο, που πρέπει να γίνει συνείδηση και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και των ίδιων των παιδιών, είναι να παραχωρούνται την ώρα που πρέπει και όχι μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα φτερά τους.

Ο νεαρός παίκτης πρέπει να ανδρωθεί στον ΠΑΟΚ, να προσφέρει αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ, να συνδέσει το όνομά του με τον ΠΑΟΚ, να δεθεί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και ύστερα να πουληθεί. Αυτό συμφέρει και τον ίδιο, αλλά και τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος θα έχει τα εφόδια για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει περισσότερα από την πώλησή του, αφού πρώτα εισπράξει αγωνιστικά οφέλη.

Κατά τη γνώμη μου, ένας τέτοιος παίκτης δεν πρέπει να φεύγει από τον ΠΑΟΚ πριν από την ηλικία των 24-25 ετών. Μέχρι τότε αποκτά εμπειρίες, μέχρι τότε ανδρώνεται, μέχρι τότε προσφέρει στον ΠΑΟΚ και μέχρι τότε, αν όντως εξελίσσεται συνεχώς, δημιουργεί και υπεραξία. Οπότε ο ίδιος θα είναι πανέτοιμος πλέον για το νέο φιλόδοξο βήμα της καριέρας του, αλλά και ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του, αφού πρώτα θα έχει ωφεληθεί και αγωνιστικά από αυτόν.

Αλλά, ακόμη και αν (αν, λέω) είναι λιγότερα τα χρήματα που θα πάρει μετά από τέσσερα-πέντε χρόνια σε σχέση με αυτά που θα έπαιρνε έναν μόνο χρόνο μετά την καθιέρωση ενός παίκτη στην πρώτη ομάδα, το όφελος για τον ΠΑΟΚ θα είναι μεγαλύτερο. Γιατί το κέρδος από τη συμμετοχή στην ομάδα ενός ικανού παίκτη, που υποχρεώνει όλο τον κόσμο να μιλά με θαυμασμό γι' αυτόν, όπως είναι σήμερα ο Κωνσταντέλιας, δεν μετριέται μόνο με χρήμα...»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.