Επέστρεψε στα τρίποντα ο Ηρακλής

Δημήτρης Καλαϊτζής09 Ιανουαρίου 2023

Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για τον Ηρακλή, καθώς επικράτησε 2-1 του Διαγόρα στο Καυτανζόγλειο, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League 2.

Μ΄ αυτή τη νίκη οι ‘’κυανόλευκοι’’ έπιασαν στην έκτη θέση τον Μακεδονικό (14 βαθμούς) και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας.

Στα του αγώνα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Ηρακλή, όταν ο Γιουμπιτάνα βγήκε απέναντι στον Γαλάνη, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Διαγόρα που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στο 8΄. Πέντε λεπτά μετά, ο Ηρακλής απείλησε ξανά με τον Τότσκα να μην εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Γιουμπιτάνα από τα αριστερά και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 21ο λεπτό ο Διαγόρας λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο Καυτανζόγλειο, όμως ο Παλαβράκης νίκησε εντυπωσιακά τον Σταμένκοβιτς. Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, αλλά το πλασέ του Τόμας ήταν αδύναμο και ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ηρακλής στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Άλεξιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 47΄ ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Γαλάνης απέκρουσε το πλασέ του Τομάς. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γηραιός διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ αυτή τη φορά τον Γιουμπιτάνα. 

Στο 54΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όμως το σουτ του Γιουμπιτάνα βρήκε στα σώματα των αμυντικών του Διαγόρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. 

Στο 66΄ ο Ηρακλής απείλησε εκ νέου, με τον Πανάγου να αστοχεί από κοντά.  Στο 85΄ ο Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1, αλλά η κεφαλιά του Μπούμπα βρήκε στο δοκάρι. 

Και τρία λεπτά μετά, η ομάδα του Πάρη Ανδράλα σκόραρε με το σουτ του Μαγκάκη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Ηρακλή να παίρνει εν τέλει τη νίκη. 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης (87΄ Σγουρής), Δόρης (59΄ Σίλβα), Τότσκα (60΄ Μελούνοβιτς), Τομάς (87΄ Κουντουριώτης), Άλεξιτς, Γιουμπιτάνα (76΄Α. Παπαστεριανός).

Διαγόρας (Πάρης Ανδράλας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Τάτσης (59΄ Γκρόζντανιτς), Πετράκης (53΄ Βουργουντζής), Καραμάνης, Μανιώτης, Παραστατίδης, Παπαϊωάννου (67΄ Μπούμπας), Τσιαντούλας, Μουμπάραγκ, Σταμένκοβιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.