Έπεσε σε κώμα 14χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από εφήβους έξω από το σχολείο της

Metrosport Team05 Απριλίου 2024

Σοκάρει το περιστατικό βίας και ο άγριος ξυλοδαρμός μιας 14χρονης έξω από το σχολείο της. Το νεαρό κορίτσι έπεσε σε κώμα και για το περιστατικό έχει ξεκινήσει επείγουσα έρευνα. Ξυλοκοπήθηκε άγρια ένα κορίτσι 14 ετών έξω από το σχολείο της από τρεις εφήβους και έπεσε σε κώμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, η κυβέρνηση της οποίας ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για το συμβάν. Οι τρεις φερόμενοι δράστες, ανάμεσά τους ένα κορίτσι που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου. Η νεαρή κοπέλα έχει βγει από το κώμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό της.

Μία από τους κατηγορούμενους είναι ένα κορίτσι από το ίδιο σχολείο, επίσης 14 ετών. Παραδέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 14 και 15 ετών. Η υπουργός Παιδείας, Νικόλ Μπελουμπέ διέταξε έρευνα από επιθεωρητές του υπουργείου, οι οποίοι θα είχαν στη διάθεσή τους οκτώ εργάσιμες ημέρες από σήμερα (5/4) για να διερευνήσουν τις συνθήκες γύρω από την επίθεση:

«Αυτή η αποστολή θα έχει ως στόχο τόσο να αποδείξει την πραγματικότητα των γεγονότων όσο και να καθορίσει τις ευθύνες». Η μητέρα της 14χρονης Σαμάρα, Χασίμπα, είπε ότι η κόρη της δεχόταν εκφοβισμό από συμμαθητές της για δυόμισι χρόνια, αυξάνοντας την πιθανότητα αυτό να οφείλεται στο ότι η συμπεριφορά και τα ρούχα της θεωρούνταν αντιισλαμικά.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τους λόγους που αυτό το παιδί επιτίθεται συνεχώς στη Σαμάρα, αλλά υπάρχει κάτι. Νομίζω ότι είναι… το γεγονός ότι η Σαμάρα… είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους μαθητές». Μάλιστα κατηγόρησε τη συμμαθήτριά της ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης και ισχυρίστηκε ότι αυτή η μαθήτρια είχε αποβληθεί για δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2023.

Δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στα Social Media που την καλούσε να βιαστεί. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε «αλληλεγγύη» στο κορίτσι και υποστήριξε: «Σε αυτό το στάδιο θα ήμουν επιφυλακτικός να κατηγοριοποιήσω τα πράγματα και θέλω να αποδειχθεί η πλήρης αλήθεια σε ηρεμία και στη συνέχεια να εξαχθούν τα συμπεράσματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.