Επένδυση στο όνειρο

Μάνος Χατζάκης08 Ιουνίου 2020

Η αδιαφορία δεν είναι λέξη, η οποία ταιριάζει σε όποιον ποδοσφαιριστή φορά τη φανέλα του Αρη και ανεξάρτητα, αν η ομάδα είναι εντός ή εκτός στόχων. Από το 35ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και μετά, οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν κίνητρο, πατήματα και... γκολ, ώστε να φτάσουν στη νίκη επί των Κρητικών.

Αν και η απραξία ήταν εμφανής, όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι παίκτες του Μίκαελ Ενινγκ γίνονταν πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τον σκοπό της αποστολής του. “Μας ενδιαφέρει η 5η θέση, αλλά δεν είναι κάτι που ξεκαθαρίζει άμεσα”, είπε ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος έχει το μυαλό του περισσότερο στον επαναληπτικό ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακόμη κι αν τα play off εξελιχθούν σε διαδοχικά, δυνατά τεστ για τον αγώνα της 24ης Ιουνίου, ουδείς μπορεί να το δει ως υπερβολή. Οι παίκτες του Αρη βγήκαν από τον ρυθμό τους, ωστόσο δεν πρόκειται να αποτελέσει δικαιολογία, διότι ο στόχος της συμμετοχής (και της κατάκτησης) του Κυπέλλου υπερνικά κάθε δεύτερη σκέψη.

Μπροστά υπάρχουν κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, ώστε ο Ενινγκ να διορθώσει ό,τι μπορεί και να προετοιμάσει πνευματικά και σωματικά τους ποδοσφαιριστές του για τις επόμενες αναμετρήσεις, οι οποίοι θα φέρνουν τον Αρη όλο και πιο κοντά στον ημιτελικό.

Εν μέσω ban δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να διατηρήσει απερίσπαστο το σύνολο στις εξωαγωνιστικές εξελίξεις. Πρέπει, όμως, να βρεθεί ο τρόπος. Θεωρητικά, ο χρόνος είναι σύμμαχος κι αυτή η παράμετρος δεν είναι αμελητέα. Η προετοιμασία (βλ. Προπονήσεις) ολοκληρώθηκε και ήδη ξεκίνησαν τα crash test στα play off.

Επομένως, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε -στο προσεχές διάστημα- να γίνει η καλύτερη δυνατή επένδυση στο... όνειρο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση τίτλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.