Επειγόντως Μπότο!!

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2021

του Θάνου Μπούζα

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να διατηρήσει δύο από τους τρεις στόχους της φετινής χρονιάς. Για να μείνει κοντά στην κορυφή χρειαζόταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα διανθισμένο από μπόλικα ψήγματα ευφυίας του Λουτσέσκου και απουσία των εμμονών του.

Κάτι που δε συνέβη, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να βρεθεί με το τέλος του πρώτου γύρου 13 πόντους μακριά. Δεν είναι τόσο η βαθμολογική απόσταση ούτε η ομάδα που έχει ο Ολυμπιακός. Το αντίθετο μάλιστα. Ο φετινός Ολυμπιακός, κατά τη γνώμη μας, είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών. 

Είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί σε ποιότητα, βάθος πάγκου και μη διαθέτοντας αγωνιστική ισορροπία παρουσιάζεται με πολλά πρόσωπα κατά τη διάρκεια όχι μόνο του πρωταθλήματος αλλά του ίδιου του αγώνα. Η ηγεσία αντιλήφθηκε το προφανέστατο λάθος και εσπευσμένα προσέλαβε τον κ. Μπότο ως αθλητικό Διευθυντή και τον συνεργάτη του ως επικεφαλής των ακαδημιών και του τμήματος σκάουτιγκ. Όλα αυτά είναι γνωστά. Έχει όμως γίνει σαφές στον κ. Μπότο το επείγον του ζητήματος; 

Ο ΠΑΟΚ τους επόμενους δυο μήνες θα παίξει τρεις φορές με την ΑΕΚ, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, δύο φορές με την Μίντλαντ ενώ οι αγώνες που συνολικά θα δώσει ίσως τελικά υπερβούν και τις προπονήσεις που θα πραγματοποιήσει στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα ο προπονητής χρειάζεται υλικό. Έπρεπε «χθες» να έχει γίνει η πρώτη μεταγραφή. Τουλάχιστον 3-4 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, αποδεσμεύσεις παικτών που δε χρησιμοποιούνται και ανανέωση με Ίγκανσον αποτελούν άμεσες προτεραιότητες. 

Ό κ. Μπότο βρίσκεται στην Πορτογαλία με την οικογένειά του προκειμένου να γεμίσει τις μπαταρίες του και να ξεκινήσει το δύσκολο έργο του. Όμως επαναλαμβάνουμε : του έχει γίνει σαφές το πόσο καίγεται ο ΠΑΟΚ; Και «καίγεται» γιατί η σημερινή διοίκηση αφέθηκε σε ένα ποδοσφαιρικό νιρβάνα άνευ προηγουμένου νομίζοντας ότι έχει στο τιμόνι της τον Μάικ Λαμάρ για τους παλαιότερους , έναν μάγο που αλλάζει την πραγματικότητα. Δυστυχώς μάγοι στην εποχή μας δεν υπάρχουν.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή, ο ανταγωνισμός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι τεράστιος και αν δεν παρουσιάσεις στη δουλειά σου αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τότε θα είναι σα να μην έχεις κάνει τίποτε. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακριβώς σ αυτό το σημείο. Αν δεν ενισχυθεί άμεσα και αποτελεσματικά, στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, δυστυχώς θα χάσει και τους άλλους δυο στόχους.

Ελπίζουμε ο τρόπος εργασίας του κ. Μπότο να επιβληθεί στο σύστημα του ΠΑΟΚ και όχι το αντίστροφο. Οι επιβεβλημένες μεταγραφές να γίνονται άμεσα και όχι να περνούν από χίλια κύματα και παζάρια όπως στην ψαραγορά της Ν. Μηχανιώνας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.