Αρης: Επιτακτική η υπέρβαση στο μεταγραφικό σχεδιασμό

Γιώργος Στράντζαλης18 Ιουνίου 2021

Η κλήρωση του Europa Conference League φέρνει αντίπαλο του Αρη την έμπειρη Αστάνα και ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά τους Κιτρινόμαυρους, που θα κληθούν να κάνουν την πρώτη αγωνιστική υπέρβαση στη σεζόν.

Μέχρι το πρώτο παιχνίδι στο Καζακστάν, όμως, είναι επιτακτική και η υπέρβαση στον μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς ο ευρωπαϊκός αντίπαλος ανεβάζει αυτομάτως και τον πήχη στις κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πλήρης και άκρως ανταγωνιστική να διεκδικήσει την πρόκριση.

 Κεντρικός αμυντικός, αμυντικό χαφ και επιθετικός είναι οι άμεσες προτεραιότητες ενίσχυσης του ρόστερ, και υπάρχει εξήγηση που οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες ούτως ώστε αυτοί οι παίκτες να ενσωματωθούν στο διάστημα της προετοιμασίας με την ομάδα. Με βάση τη τωρινή κατάσταση των επιλογών, η προσθήκη αμυντικού χαφ θεωρείται επιτακτική ανάγκη. 

Ο Τζίμι Τζέγκο χρειάζεται άλλες 2-3 εβδομάδες για να μπορεί να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, μετά τον τραυματισμό του στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Ο Λούκας Σάσα παραμένει στη Βραζιλία με Covid-19, είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θεωρείται σχεδόν σίγουρη η απουσία του από το πρώτο μέρος της προετοιμασίας στη Νάουσα. 

Συνεπώς, τα δύο βασικά “μηχανάκια” από τον κεντρικό άξονα αυτή τη στιγμή δεν είναι στη διάθεση του προπονητή και ο Αρης μένει με μοναδικό χαφ τον Ματίγια. Στο κέντρο της άμυνας, θεωρητικά διαθέσιμοι είναι Μπεναλουάν και Δεληζήση καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ επέστρεψε από τη Γαλλία τραυματίας και θα χάσει μέρος της προετοιμασίας. 

Στην επίθεση, ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί ερωτηματικό και η αγωνιστική του κατάσταση θα εκτιμηθεί στο διάστημα της προετοιμασίας και κυρίως στα φιλικά, όπου θα ψάξει να βρει ρυθμό. Πάραυτα, ο Αρης έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιθετικού με την προοπτικού να είναι η βασική επιλογή για τη νέα σεζόν.

Πρόκειται ασφαλώς για δεδομένα που χτυπούν καμπανάκι άμεσης ενίσχυσης. Με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν κάνει την προεργασία τους μεν, απαιτείται να περάσουν στην πράξη άμεσα δε και να κλείσουν συμφωνίες (σσ μέχρι την 1η Ιουλίου, όποτε και ο Αρης θα αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών εάν δεν έχει βγει η απόφαση του CAS) με τους μεταγραφικούς στόχους δίνοντας στον προπονητή τις κατάλληλες επιλογές για να προετοιμασία την ομάδα ενόψει του αγώνα στο Καζακστάν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.