Επαθε ...εγκαύματα στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης04 Αυγούστου 2021

Το 2-1 της ήττας του Κυπελλούχου φυσικά, και δεν είναι μη αναστρέψιμο αλλά... Εάν κι εφ΄ όσον ο Κυπελλούχος δεν αναστρέψει την αγωνιστική του εικόνα, δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Για τα λέμε τα πάντα, όλα!

Μήτε το «δόγμα Ιβάν» μήτε τα παθήματα ΑΕΚ κι Άρη έγιναν μαθήματα. Κι ο ΠΑΟΚ έμπλεξε στο Δουβλίνο. Με ευθύνη προπονητών και παικτών του. Και τρέχει τώρα, να ξεμπλέξει στη Θεσσαλονίκη...

Στο Α΄ ημίχρονο το 58% της κατοχής μπάλας από τον «δικέφαλο» ήταν οφθαλμαπάτη! Τζάμπα κόπος εάν θέλετε, το κουβάλημα της. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του λεπτό η ελληνική ομάδα ήταν κακή. Με κενά στην άμυνα (ιδιαίτερα του Ροντρίγκο), με έλλειψη οργάνωσης (ο Καγκάβα κατώτερος των περιστάσεων) και δίχως σοβαρή επιθετική δράση (ξεχασμένος ο Ολιβέιρα, χαμένος ο Ελ Καντουρί) . Εν τούτοις το 1-0 είναι αποτέλεσμα ενός από τα λάθη τού ΠΑΟΚ και δη της άμυνας του. Χρεώνεται στον Μιχαηλίδη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι περισσότερες επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον δικαίωσαν. Με ευθύνη και δική του και των περισσότερων παικτών του βεβαίως, βεβαίως...

Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές. Έκπληξη! Άρεσε στον Ρουμάνο προπονητή το Α’ και δεν έκανε αλλαγές; Περίμενε κάτι να αλλάξουν οι επιλογές του; Θα σας γελάσουμε. Το 2-0 πάντως, τον εξέθεσε. Με λάθος πάλι, τού ΠΑΟΚ. Χρεώνεται στον Πασχαλάκη.

Και να είμαστε δίκαιοι... Κακή η ελληνική ομάδα μεν αλλά, με προσωπικά λάθη τα γκολ της ιρλανδικής, δε! Για να λέμε και των στραβών (τού Ραζβάν Λουτσέσκου και παiκτ;vν του) το (τυχόν...) δίκιο.

Στο 62ο έγιναν τρεις αλλαγές οι οποίες – επιμένουμε – έπρεπε να γίνουν στο 46ο λεπτό. Κούρτιτς, Τζόλης κι ένας φίλος πάλι, από τα παλιά... Ο Μπίσεσβαρ! Οι αλλαγές άλλαξαν τον ΠΑΟΚ. Βελτιώθηκε η λειτουργία του. Αυξήθηκε η πίεση του. Κατέστη, κάλλιο αργά παρά ποτέ, απειλητικός. Όχι όμως, όσο χρειαζόταν, για να φτιάξει σοβαρές ευκαιρίες.

Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ διεύρυναν – δικαιώνοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιλογή τους - τους ορίζοντες του Κυπελλούχου. Ο εκ Σουρινάμ ορμώμενος μάλιστα, έχασε και την πρώτη σοβαρή ευκαιρία του ΠΑΟΚ του Β΄ημιχρόνου με σουτ, στο 73ο λεπτό!

Στο 77ο ο σαφώς ανεβασμένος Σβάμπ έκανε σέντρα ακριβείς Κι ο Ολιβέιρα μείωσε σε 2-1. Κι αύξησε τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για ανατροπή στην Τούμπα.

Σε μία νύκτα που καιγόταν η Ελλάδα, ο σαφέστατα κακός ΠΑΟΚ έπαθε... εγκαύματα στην Ιρλανδία! Ποιού βαθμού; Κι εάν αφήσουν σημάδια; Θα σας πούμε μετά τη ρεβάνς στην Τούμπα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.