Επανήλθε στις νίκες και «διόρθωσε» το ηθικό του ενόψει ΑΕΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο Ηράκλειο, επέστρεψε στις νίκες και περιμένει την Κυριακή στην Τούμπα την ΑΕΚ με ηρεμία και με “διορθωμένο” το ηθικό του. Η αλήθεια είναι ότι η αποστολή του έγινε πιο εύκολη χθες από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, ωστόσο και με 11 εναντίον 11 φάνηκε από την αρχή ότι ήταν σε πολύ καλή μέρα και ότι, εύκολα ή δύσκολα, θα έπαιρνε το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 13 τελικές, από τις οποίες οι 8 ήταν καλές χαμένες ευκαιρίες, ενώ ο Ζίβκοβιτς έμεινε θεατής του αγώνα και στα 45 λεπτά. Δύο φορές στάθηκε άτυχος ο Κρμέντσικ με την απίθανη κεφαλιά στο δοκάρι και με ένα κοντινό σουτ που απέκρουσε, χωρίς να καταλάβει πώς, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ένα άλλο καλό σουτ που έκανε έφυγε άουτ και άλλες δύο φορές σούταρε άγαρμπα από θέση βολής και αστόχησε. Μια ωραία κεφαλιά του Τζόλη απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας, ένα καλό σουτ βρήκε σώματα μπροστά στην εστία και ένα ωραίο σουτ του Ουάρντα αποκρούστηκε κι αυτό από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Κινητήριοι μοχλοί του ΠΑΟΚ ήταν ο Ουάρντα, ο Βιειρίνια και ο Σβαμπ, κινητικός και απειλητικός ο Τζόλης και μέσα στις περισσότερες φάσεις ο Κρμέντσικ. Υπήρχε όμως υστέρηση και στις δύο πτέρυγες. Από αριστερά ο Περέιρα δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά και από δεξιά ο Μουργκ, παρά τη διάθεση και τα πολλά τρεξίματά του, δεν πρόσφερε τίποτε ουσιαστικό.

Βέβαια, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες αναγκάστηκε να κλειστεί στο καβούκι του κι αυτό θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να διασπάσει την άμυνά του. Ομως, ό,τι δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο και ό,τι δεν έκανε ο Μουργκ, τα έφερε το δεύτερο και, μάλιστα, πολύ γρήγορα. Με δύο ασίστ του Μουργκ, σκόραραν ο Τζόλης και ο Βαρέλα και το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 53'. Το γκολ του Κρμέντσικ ήταν το κερασάκι της τούρτας κι από εκεί και πέρα, με δεδομένη τη νίκη, το κέρδος ήταν η συμμετοχή στο ματς νεαρού Κωνσταντέλια, στο ντεμπούτο του, του Λάμπρου και του Ροντρίγκο. Κέρδος επίσης ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Περέιρα σ' αυτό το δεύτερο ημίχρονο και η καλή απόδοση που είχε ο Τσιγγάρας σε όλο το ματς.

ΥΓ. Την απάντησε τη λογική απορία όλων ο Πάμπλο Γκαρσία. Δεν έριξε από την αρχή στο ματς με τον Ολυμπιακό τον Τζόλη γιατί, όπως διέγνωσαν οι αρμόδιοι για τη φυσική κατάσταση των παικτών, ήταν πολύ επιβαρημένος. Σεβαστό. Οσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν μπορεί να τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ο πιτσιρικάς εμφανίστηκε χθες φρεσκότατος και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.