Επανέναρξη ή κόκκινη γραμμή

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2021

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αναμένει τις ανακοινώσεις των αρμοδίων για το ποια θα είναι η συνέχεια. Αν θα υπάρξει επανέναρξη κάποια στιγμή, όταν αυτό αποφασίσει δηλαδή η πολιτεία και οι λοιμωξιολόγοι ή θα μπει μια «κόκκινη γραμμή» στην φετινή περίοδο για τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα που θα σημάνει και την λήξη της αγωνιστικής περιόδου.  

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου η ΕΠΟ με ανακοίνωση της ανέφερε για αναστολή λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, της διεξαγωγής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.

 Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες τότε είχαν επικυρωθεί οι βαθμολογίες ως είχαν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι ΕΠΣ από την πλευρά τους είχαν το δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τότε τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. 

Αυτά αφορούσαν την πρώτη φάση της πανδημίας. Τότε οι ΕΠΣ μπορούσαν να αναδείξουν πρωταθλητές καθώς τα Πρωταθλήματα είχαν προχωρήσει αρκετά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Π.χ. στην ΕΠΣ Μακεδονίας δεν έχουν αρχίσει καν τα Πρωταθλήματα ενώ σε άλλες Ενώσεις μετράνε λίγες αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει ότι η αγωνιστική περίοδος σε αυτή την περίπτωση θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη. 

Το ζητούμενο καταρχήν είναι πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και με ποιες προϋποθέσεις αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει. Αν θα ισχύει ότι και στη σούπερ λιγκ 1 ή κάτι άλλο. Στην συνέχεια θα κληθεί να πάρει αποφάσεις η ΕΠΟ και οι κατά τόπους Ενώσεις.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.