Επανεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Metrosport Team07 Απριλίου 2020

Υλοποιούνται οι αποφάσεις για την επανεγκατάσταση τουλάχιστον 1.600 ασυνόδευτων παιδιών από τις προσφυγικές δομές των ελληνικών νησιών σε οκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Γιανς Άνταλμπερτ.

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της ήρθαν στο προσκήνιο σήμερα (6/4), με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων Tύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Άνταλμπερτ επιβεβαίωσε ότι οι οκτώ χώρες που προετοιμάζονται για την υποδοχή των ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι δέχθηκαν είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Κροατία και η Λιθουανία.

Σημείωσε, ακόμη, ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα ασυνόδευτα παιδιά την Ελλάδα έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα σχέδιο ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους όπως τα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά καθώς πρόκειται για τον πιο ευάλωτο κομμάτι των προσφύγων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.