Επαναπροσεγγίζει τους στόχους του κι επιστρέφει στην «κανονικότητα»

Δημήτρης Μπούζας18 Δεκεμβρίου 2021

Η σπουδαία νίκη του δικέφαλου, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι του δίνει γενναιόδωρα μια ευκαιρία για να ξαναβρεί τα χνάρια και τα πατήματα, που θα τον οδηγήσουν στο ξέφωτο μετά την καταχνιά.

 Αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει, αν όχι ριζικά αλλά σίγουρα σημαντικά, όλα όσα μέχρι πρότινος έμοιαζαν και ήταν σκοτεινά και απειλούσαν να τον απαξιώσουν αγωνιστικά και να τον θέσουν πρόωρα εκτός μάχης. 

Θα μου πείτε έφτανε ένα έστω κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα από μόνο του για να αναφερόμαστε σήμερα σε μια αλλαγή προς το καλύτερο; Η απάντηση είναι απλή και ως ένα σημείο και αυτονόητη, ίσως όμως και παρακινδυνευμένη. 

Η νοοτροπία και το ταπεραμέντο του δικέφαλου, με το δόγμα ή του ύψους ή του βάθους, αφήνει πολλά περιθώρια και προϊδεάζει, βάση εμπειριών από το παρελθόν. Στις κρίσεις μικρές ή μεγάλες και στα αντίστοιχα αδιέξοδα, αυτή η ομάδα αντιδρά αρκετές φορές με έναν ιδιαίτερο και απρόβλεπτο τρόπο.

 Τις περισσότερες με ανακάμψεις και ανασυγκροτήσεις που δεν τις περιμένει κανείς. Αυτή τη στιγμή μπορείς να υποστηρίξεις πως με όσα είδαν στους «Ζωσιμάδες» οι ΠΑΟΚτσήδες, πιστεύουν και ελπίζουν ότι η ομάδα τους έχει ήδη μπει στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, επαναπροσεγγίζοντας τους στόχους της.

 Κι αυτά που είδαν, τους έπεισαν και τα θεωρούν αυτονόητα. Όπως η μεγάλη αλλαγή «διαχείρισης» από πλευράς κόουτς, ο οποίος έστω και καθυστερημένα αναγνώρισε ότι έσφαλε, κάτι που φάνηκε όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις τελευταίες δηλώσεις του. 

Γενική διαπίστωση από την ΠΑΟΚτσήδικη κοινή γνώμη και σκοπιά, ότι η ομάδα τους βγαίνει ή βγήκε από την αγωνιστική κατάθλιψη, που την είχε οδηγήσει σε αλεπάλληλες αυτοχειρίες. Η ανάκαμψη βρίσκεται προ των θυρών της Τούμπας, υποστηρίζουν οι πλέον αισιόδοξοι.

Η αλλαγή λοιπόν κλίματος, ψυχισμού αλλά και οι πρώτες ενδείξεις και αποδείξεις της αναμόρφωσης της ομάδας, μπορεί να πει κανείς ότι ξεπήδησαν μέσα από το κομβικό παιχνίδι των «Ζωσιμάδων». 

Συνοψίζοντας και προσθέτοντας την προοπτική της μεγάλης μεταγραφικής ενίσχυσης που αναμένεται, οι αισιόδοξες προβλέψεις για την ομάδα του Ραζβάν, θεωρούνται και είναι πολύ ενθαρρυντικές. Αναθερμένοντας λοιπόν τα κίνητρα κι επαναπροσεγγίζοντας τους στόχους, όλα δείχνουν πως το αύριο μπορεί να είναι ακόμη πιο φωτεινό.

ΥΓ1: Η επιστροφή του Ζαμπά είναι μία πρόκληση για τον παίκτη, αλλά κι ένα στοίχημα για τον Λουτσέσκου, ο οποίος πιστεύει ότι ο νεαρός Βραζιλιάνος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.