Εντυπωσιακό ξεκίνημα, απογοητευτική κατάληξη

Δημήτρης Μπούζας28 Νοεμβρίου 2020

Λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να φανταστούν την περαιτέρω εξέλιξη του παιχνιδιού και την κατάληξη του στο χθεσινό 3-2, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, «κάρφωσαν» ένα 0-2, αιφνιδίασαν τους πάντες και τα πάντα, διαμορφώνοντας συγχρόνως και τις ιδανικές συνθήκες για μια άνετη επικράτηση. 

Για μια νίκη έστω και όχι με ευρύτατο σκορ, που θα ισοδυναμούσε όμως με πρόκριση. Δυστυχώς χθες όμως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «διαχειριστεί» σωστά το εντυπωσιακό αβαντάζ της απροσδόκητης ως ένα σημείο πρωτοπορίας του στο σκορ και με μια αδικαιολόγητη κοιλιά στην απόδοση του, έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν και που δεν ξεπεράστηκαν. Η καλή εικόνα και η αντίστοιχη καλή ψυχολογία σιγά - σιγά εξαφανίστηκαν από το γήπεδο σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο φινάλε. 

Έβλεπες σε όλο αυτό το διάστημα μια ομάδα που δεν στεκόταν καλά στα πόδια της και αδυνατούσε να αναστρέψει την κατάσταση που μοιραία οδηγούσε σε μια απίστευτη αλλά και ασυγχώρητη ανατροπή. Σε ένα αποτέλεσμα μη αναμενόμενο βάση των προοπτικών και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν απο το 0-2. Αιτίες; Αρκετές. Βασικότερη όλων η απόδοση παικτών – πυλώνων (μέχρι τώρα), μερικοί από τους οποίους παρουσιάστηκαν απαράδεκτα «ελάχιστοι» για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Λάθη πολλά και αδικαιολόγητα. 

Ατυχής η έμπνευση για την προτίμηση του Τσόλακ. Επίσης μερικοί από τους χρησιμοποιηθέντες στο αρχικό σχήμα προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα με την πολύ κακή απόδοση τους. Το «κέντρο» σχεδόν ανύπαρκτο και χαμένο μέσα σε ένα κενό συνοχής που δεν είχε ούτε αγωνιστική πειθαρχία, ούτε αλληλοκαλύψεις. Ήταν πραγματικά η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας. Η άμυνα έμοιαζε με ελβετικό τυρί και ο τερματοφύλακας αυτή τη φορά παρουσιάστηκε ασταθής και με σχετική ευθύνη στα δύο γκολ. Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα ο συμπαθής Κρέσπο. Οι αλλαγές που αυτή τη φορά έγιναν κάπως καθυστερημένα βοήθησαν να εξισορροπηθεί η κατάσταση, αλλά όχι και να αλλάξει το αποτέλεσμα. 

Ο κόουτς σαφέστατα θα έβγαλε τα συμπεράσματα του, τόσο για τη γενική εικόνα της ομάδας, όσο και για την αντίστοιχη συγκεκριμένων παικτών. «Στάθηκαν» σε κάποιο επίπεδο ο Ζίβκοβιτς, ο Βαρέλα και ο Τζόλης ο οποίος όμως θα πρέπει να συνηθίσει στο κομμάτι που αφορά την αμυντική του συμπεριφορά. Χάθηκε λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν χάθηκε η πρόκριση. Στροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ελπίδα να συνεχιστεί η γόνιμη βαθμολογική συγκομιδή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.