Εντυπωσιακή μεταστροφή του Άρη για το νέο γήπεδο, βάζει στην άκρη το μεγαλεπήβολο σχέδιο

Δημήτρης Κανελλάκης28 Οκτωβρίου 2022

Όποιος διάβασε το κείμενο με τις θέσεις του ΑΣ και της ΠΑΕ Άρης ως προς το ποια είναι η σχηματοποιημένη, πλέον, πρόταση τους προς την Πολιτεία για το νέο γήπεδο της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε είναι πως υπάρχει μια τεράστια διαφοροποίηση ως προς την κατεύθυνση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό που τους προηγούμενους μήνες συζητιόταν ήταν η κατασκευή μιας... μικρής Πολιτείας στην έκταση που θα πάρει ο Άρης στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του γηπέδου του στην περιοχή Χαριλάου, με νέο γήπεδο, ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εμπορικό κέντρο, συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και πολλά άλλα. 

Επειδή, μάλιστα, το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Τριμμάτης, είχε δηλώσει, τότε, πως γι' αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία καθώς ο ίδιος είναι ο επενδυτής που θα επωμιστεί αυτό το βάρος

Με τις πληροφορίες που διέρρευσαν χθες από τον Άρη, είναι προφανές ότι όλα αυτά πηγαίνουν στην άκρη. Ότι ο πήχης κατεβαίνει και η συζήτηση για το νέο γήπεδο του Άρη πηγαίνει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Φαίνεται πως το σχέδιο, πλέον, δεν είναι όσο μεγαλεπήβολο παρουσιαζόταν πριν από λίγο καιρό και, το σημαντικότερο, ο στόχος είναι η κατασκευή να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από χρήματα τα οποία δεν θα πληρώσει κανένας επενδυτής αλλά θα εξασφαλιστούν από διάφορα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο κτλ)

Μιλάμε για εντυπωσιακή αλλαγή δεδομένων, για ένα άλλο πρότζεκτ από αυτό που φαινόταν ότι υπήρχε στα σκαριά έως πρότινος.

Δεν ξέρω αν το προηγούμενο σενάριο ή αυτό που υπάρχει από χθες είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμο.

Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι μια ομάδα να αποκτήσει ένα καινούργιο γήπεδο για το οποίο θα χρειαστεί να δαπανηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση μόνο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων χωρίς ίδια συμμετοχή ούτε στο 25-30%

Θα τα δούμε αυτά στην πορεία. Πάντως έχει ενδιαφέρον πραγματικά να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να δημιουργηθούν τέτοιου είδους προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.