Έντρικ Φελίπε: Το Βραζιλιάνικο «διαμάντι» που αναμένεται να... λάμψει στην Μαδρίτη

Metrosport Team20 Δεκεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Μπορεί η είδηση να πέρασε στα... ψιλά λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου ωστόσο μόνο μικρή δεν είναι. Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τον 16χρονο επιθετικό της Παλμέιρας Έντρικ Φελίπε έναντι 72 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που... ζαλίζει. Έτσι ο νεαρός έγινε όχι μόνο ο ακριβότερος Βραζιλιάνος κάτω των 18 που παίρνει μεταγραφή αλλά και η ακριβότερη μεταγραφή κάτω των 18 σε όλο τον κόσμο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


Γεννημένος στην Μπραζίλια ο Έντρικ έδειξε από... βρεφική ηλικία τι θα ακολουθήσει μεγαλώνοντας αφού μόλις στα τέσσερα του έτη άρχισε να κλωτσάει την «στρογγυλή θεά». Κάποια βίντεο τα οποία μοιραζόταν ο πατέρας του στο Youtube έδειξαν το ταλέντο του και η Παλμέιρας ενδιαφέρθηκε για τον μικρό. Ο Έντρικ έγινε 11 ετών οι Βραζιλιάνοι τον έκαναν δικό τους και τα... υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σε 169 συμμετοχές πέτυχε 165 γκολ μέσα σε πέντε χρόνια στις μικρές ομάδες της «Βερντάο» και φυσικά το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό στους σκάουτερ μεγάλων ομάδων παγκοσμίως. Το ντεμπούτο του στην μεγάλη ομάδα δεν θα αργούσε να έρθει καθώς σε ηλικία μόλις 16 ετών και 3 μηνών ο Έντρικ πέρασε σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση της Παλμέιρας κόντρα στην Κοριτίμπα σε μια μοναδική στιγμή για τον ίδιο και την οικογένεια του.


Ωστόσο από το καλοκαίρι είχαν... ηχήσει οι πρώτες σειρήνες με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μπαίνουν στο παιχνίδι για την απόκτηση του αλλά τους «μερένχες» να αποκτούν τελικά τον 16χρονο επιθετικό. Η πρόεδρος της Παλμέιρας δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις: «Μόλις ολοκληρώσαμε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.»

Όχι άδικα αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτός ο άγνωστος σε πολλούς ποδοσφαιριστής έχει χαρίσει ήδη δύο τίτλους στην Παλμέιρας. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο MVP της «Βερντάο» U20 στην πορεία της ως τον τελικό του πρωταθλήματος, αφού σκόραρε 3 φορές σε 5 αγώνες, τα δύο γκολ στους ημιτελικούς και το γκολ στον τελικό κόντρα στην Κορίνθιανς που έδωσε την νίκη (1-0) και το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Χρονικά όμως προηγείται η κατάκτηση του κυπέλλου νέων Βραζιλίας αφού και εκεί αποδείχθηκε κομβικός με 6 γκολ σε 7 αγώνες και δύο πολύ σημαντικά, ένα στον προημιτελικό και ένα στον τελικό κόντρα στην Σάντος. Το κύπελλο κατακτήθηκε τον Ιανουάριο και 8 μήνες αργότερα η U20 της Παλμέιρας έκανε το... νταμπλ χάρη στον Έντρικ Φελίπε που σκόραρε 9 φορές σε 12 παιχνίδια. Και στα δύο ο 16χρονος αναδείχθηκε φυσικά πρώτος σκόρερ στις αντίστοιχες διοργανώσεις.


Εκτός αυτών των εκπληκτικών επιδόσεων ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει γράψει και ιστορία την τελευταία πενταετία αφού σύμφωνα με τους ανθρώπους που κρατούν τα... βιβλία της ιστορίας του συλλόγου, ο Έντρικ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει στεφθεί πρωταθλητής με όλα τα τμήματα ακαδημιών αλλά και την ανδρική ομάδα της Παλμέιρας. Αναλυτικά με τις U11,U13,U15,U17,U20 και τέλος την ανδρική ομάδα.

Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην ιστορία της «Βερντάο» αλλά και ο νεότερος σκόρερ της ανδρικής ομάδας αφού σκόραρε μόλις στο τέταρτο του παιχνίδι, περίπου τρεις εβδομάδες μετά το επίσημο ντεμπούτο του. Τέλος εκτός όλων των προηγούμενων επιδόσεων ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον έχει αγωνιστεί και με την εθνική ομάδα της χώρας του σε επίπεδο νέων, πιο συγκεκριμένα με την U17, στην οποία έκανε ντεμπούτο τον Απρίλιο του 2022 και σε 4 φιλικά μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ.

Το ταλέντο του λοιπόν κάτι παραπάνω από εμφανές και οι μεγάλες κουβέντες δεν άργησαν να έρθουν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επιθετικού της Άρσεναλ Γκάμπριελ Ζέσους που είχε την ευκαιρία να δει τον νέο Βραζιλιάνο σούπερ - σταρ στις προπονήσεις της Παλμέιρας και αναφέρει: «Τον είδα και είπα, ουάου είναι φαινόμενο, μόλις 15 ετών και έχει κορυφαία χαρακτηριστικά, παίζει σαν επαγγελματίας. Τον υποστηρίζω είναι κορυφαίο ταλέντο, θα χρειαστεί χρόνο.»

Με όσα έχει καταφέρει και έχοντας είδωλο τον Κριστιάνο Ρονάλντο του οποίου τα ποδοσφαιρικά βήματα θέλει να ακολουθήσει, όπως έχει πει ο ίδιος οι συγκρίσεις δεν άργησαν να μπουν στην κουβέντα. Όχι μόνο με τον Πορτογάλο αλλά και τον θρύλο της Βραζιλίας Ρονάλντο με τον οποίο τον συγκρίνουν στον τρόπο και την συχνότητα που εκτελεί και φυσικά με τον τωρινό ηγέτη της «σελεσάο» τον Νειμάρ αλλά και τον Ρομάριο.

Το φινάλε της σεζόν στην Βραζιλία (σ.σ το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πριν την έναρξη του Μουντιάλ) έδωσε την ευκαιρία στον Έντρικ να αγωνιστεί και με την ανδρική ομάδα της «Βερντάο» υπό τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα και να λάμψει και σε επαγγελματικό επίπεδο αφού βρήκε δίχτυα 3 φορές σε 7 παιχνίδια ενώ έδωσε και 1 ασίστ.

Ως το καλοκαίρι του 2024, αφού τότε θα μπορεί και τυπικά να παίξει για τους «μερένχες», ο ταλαντούχος επιθετικός έχει την ευκαιρία να βάλει το όνομα του σε ακόμη περισσότερα ρεκόρ της Παλμέιρας και να κάνει την μετάβαση από την μια μεριά του Ατλαντικού στην άλλη για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη η «βασίλισσα» μπορεί να κάτσει... αναπαυτικά περιμένοντας τον Έντρικ, ευελπιστώντας η νέα της επένδυση σε Βραζιλιάνο να της αποδώσει όλα όσα αναμένονται από αυτόν και τέλος να δοθεί η μεγάλη ευκαιρία στον ίδιο να ακολουθήσει τα βήματα του ινδάλματος του, στο μέρος που αυτός μεγαλούργησε εκπληρώνοντας την δική του ευχή και γράφοντας ιστορία στην Μαδρίτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.