Εντός γηπέδου να μιλάτε. Ουχί εκτός…

Αρις Νικολάκης23 Νοεμβρίου 2021

Α, ώστε έτσι Φερνάντο Βαρέλα; Βαρέλα; Ίσως υποσυνείδητα να μην πιστεύετε, πως μπορείτε, να κατακτήσετε το πρωτάθλημα. Μάλιστα. Ελάτε όμως, που πληρώνεστε, για να το πράξετε. Ως εκ τούτου εδώ… Έχουμε ένα οξύμωρο σχήμα! Να το προσέξτε…

Δεν πρέπει βέβαια, γι’ αυτήν την αναφορά του εκ Κάπο Βέρντε διεθνούς αμυντικού, να παραβλέψουμε μια σοβαρή παράμετρο. Έγινε μετά την ήττα όνειδος στο Περιστέρι. Κι ενώ Φερνάντο Βαρέλα κουβαλούσε την απόλυτη ευθύνη για το 2-0. Το γαρ πολύ της θλίψης, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, γεννά παραφροσύνη. Η θλίψη του δεδομένη. Έτσι δεν μπορούμε, να συζητούμε περί σώφρονος δήλωσης του.

Είναι πάντως, ενδεικτική περί της σύγχυσης η οποία γενικά, επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Πως αλλιώς, να ερμηνεύσουμε την αναφερόμενη δήλωση του Φερνάντο Βαρέλα. Ή την άλλη του Ραζβάν Λουτσέσκου περί της αιτίας της ήττας. Ήτοι τού συνδρόμου της διακοπής του Πρωταθλήματος.

Η πολλοστή διάγνωση του Ρουμάνου προπονητή ουδόλως βοηθά την ομάδα του. Η θεραπεία βοηθά. Και θεραπεία – της οποίας αυτός έχει την απόλυτη ευθύνη - δε φάνηκε ακόμη στον ορίζοντα του Κυπελλούχου. Είναι δε , αμαρτία και δη βαριά, να καθίσταται ανίατο αυτό το σύνδρομο. Και το πολλάκις εξαμαρτείν… Ουκ ομάδας σοφής. Για να μην στοχεύετε μόνον τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι παίκτες.

Ανέλαβε κι ο Γιασμίν Κούρτιτς την ευθύνη για το προσωπικό του λάθος. Δεν ήταν δα και το πρώτο μέχρι τώρα. Αυτό στο Περιστέρι πάντως, αποτέλεσε αφετηρία για το 1-0. Ήταν η πρώτη προσφορά του ΠΑΟΚ, για την προχθεσινή Black Sunday, στον Ατρόμητο.

Ανέλαβε λοιπόν, την ευθύνη. Ε, και; Ούτε εδώ, μπορεί να ομιλούμε, για σύμπτωση. Δεν είναι η πρώτη φορά πού ο Σλοβένος διεθνής πουλά την μπάλα. Κρεμά την ομάδα του. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη – κατά πως τα λέγαμε και χθες – παύει να είναι σύμπτωση.

Δεν κρίνουμε σήμερα αυτούς τους δύο παίκτες. Ουδείς αμφιβάλλει για την αξία τους. Είναι κατατεθειμένη στα γήπεδα. Απλά, όλοι ανησυχούν για τα λάθη τα δικά τους, των συμπαικτών τους και φυσικά, του προπονητή τους…

Καλύτερα είναι όμως, να ομιλούν οι πάντες εντός γηπέδου. Κι ουχί εκτός!

Επίκειται ένας ακόμη Τελικός εκτός συνόρων. Ο αγώνας με την Σλόβαν (πρώτη στο Πρωτάθλημα της) στην Μπρατισλάβα. Τέτοιος ήταν κι ο αγώνας με την Κοπεγχάγη, στη Θεσσαλονίκη αλλά… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έλεγε πως δεν ήταν. Αν το πίστευε η όχι; Ο Θεός κι η ψυχή του.

Αυτός ο Τελικός πάντως, είναι ο τελευταίος για τον ΠΑΟΚ σε αυτήν τη φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι δε… Ή ταν η επί τας! Κι έτσι, κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη οφείλουν όλοι στον ΠΑΟΚ, να τον διαχειρισθούν.

Κλείνοντας να θυμίσουμε και κάτι ακόμη. Ελλάδα κι Ευρώπη δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Μήτε η μία , μήτε η άλλη είναι κολυμβήθρες του Σιλωάμ για εξαγνισμό αμαρτιών είτε στη μία, είστε στην άλλη. Σαφές;

ΥΓ 1: Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα… Κατά πως λέει το δημώδες άσμα για τον θρυλικό Ρουμελιώτη οπλαρχηγό Αντώνη Κατσαντώνη. Πέντε ώρες για να φθάσετε στη Θεσσαλονίκη… Οδικώς φανταζόμαστε… Πολλές, πάρα πολλές είναι. Αφήστε, που είναι δύσκολος, πολύ δύσκολος κι ο δρόμος. Αεροπορικώς είναι, δεν είναι μία ώρα. Γιατί δεν κοπιάζετε από εκεί; Τα Dassault Rafale φοβάστε;

ΥΓ 2: Εντάξει… Μία απόπειρα χιούμορ κάνουμε. Μόνον έτσι χωρά διαχείριση απειλών των Τούρκων!


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.