Εντίνιο: «Θα ήθελα να παίξω με τη Μαρσέιγ - Δεν τολμούσα να πειράξω το δερμάτινο του Σάντος»

Χάρης Εμμανουηλίδης14 Απριλίου 2022

Τον χειμώνα του 2010 ο ΠΑΟΚ φέρνει στη Θεσσαλονίκη έναν επιθετικό, γνώριμο του από το πέρασμα του στην ΑΕΚ, τον Εντίνιο. Ο «Έντι» στο πρώτο του 90λεπτο με τον Δικέφαλο σκοράρει. Και σε τι παιχνίδι… Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και μεγάλη νίκη για τους ασπρόμαυρους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 0-1.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον πορτογάλο στράικερ που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την περιπέτεια του στους Θεσσαλονικείς, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική. Στα επόμενα 616 λεπτά τα οποία αγωνίστηκε τον ΠΑΟΚ δεν βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και η παρουσία του δεν ήταν αυτή που περίμενε τόσο ο ίδιος όσο – που ήθελε να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους – αλλά ούτε και οι ιθύνοντες που προσδοκούσαν περισσότερα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο νυν ποδοσφαιριστής της Τορέενσε στην 3η κατηγορία της Πορτογαλίας μας μιλά από την πατρίδα του για τις στιγμές που αναπολεί από την Ελλάδα, την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για τους «8» του Conference League, ενώ κάνει ειδική μνεία στο… δερμάτινο του Φερνάντο Σάντος!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport.gr:

Εντίνιο, συνεχίζεις ακάθεκτος να παίζεις ποδόσφαιρο, σε ποια ομάδα σε βρίσκουμε τώρα;

«Αγωνίζομαι στην Τορέενσε, είναι μία ομάδα στην 3η κατηγορία του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, μου αρέσει εδώ που είμαι και έχουμε σαν στόχο την άνοδο μας στη δεύτερη κατηγορία κάτι που είμαστε πολύ κοντά στο να συμβεί».

Παρακολούθησες την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με Μαρσέιγ στη Γαλλία, τι σου άφησε;

«Ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε με τα όσα έγιναν εκτός γηπέδου με τα επεισόδια σε ένα γήπεδο που είχε φίλους και των δύο ομάδων. Ήταν μία αναμέτρηση συναρπαστική που περίμενες να σου δώσει κάτι… διαφορετικό».

Τον αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα πως τον περιμένεις;

«Σίγουρα περιμένω μία εξαιρετική ατμόσφαιρα στην Τούμπα που θα βοηθήσει και θα δώσει δύναμη στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πετύχουν τον στόχο τους. Στη Μασσαλία ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει βρει ένα ακόμη γκολ και να ήταν αλλιώς τα πράγματα στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στην έδρα του με τον κόσμο στο πλευρό του θα είναι αλλιώς και μπορεί να βρει το γκολ που του έλειπε».

Από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Μαρσέιγ, τι κρατάς;

«Η Μαρσέιγ είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες στο παιχνίδι μετάβασης και θα έλεγα πως είναι επικίνδυνοι σε αυτόν τον τομέα. Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους του, δεν έχει τίποτα να χάσει από αυτή την αναμέτρηση γιατί έχει φτάσει πολύ ψηλά. Θα έλεγα πως οι Γάλλοι λόγω της ομάδας έχουν το αβαντάζ ενώ ο ΠΑΟΚ την επιθυμία για το αποτέλεσμα και αυτό πιστεύω ότι θα μετρήσει».

Θα ήθελες να παίξεις αυτό το παιχνίδι;

«Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε αυτό το παιχνίδι, αλλά είμαι πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα είναι ενθουσιασμένοι γιατί μπορούν να γράψουν ιστορία, θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι και θα παίξουν σαν οικογένεια για το όνειρο. Πριν τα μεγάλα παιχνίδια δεν λες πολλά, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη».

Από ποιον ποδοσφαιριστή περιμένεις να κάνει τη διαφορά σε αυτό το παιχνίδι;

«Νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια κάνουν τη διαφορά οι μεγάλοι παίκτες που έχει η κάθε ομάδα. Από τον ΠΑΟΚ περιμένω τον Βιεϊρίνια, τον Ζίβκοβιτς και τον Άκπομ με τον οποίο μοιάζουμε και λίγο αλλά μου αρέσει πολύ. Οι παίκτες του πρέπει να είναι μαζί, αυτό μετράει, να παλέψουν όλοι μαζί. Όλοι μαζί άμυνα, όλοι μαζί επίθεση και όχι μόνο τα πρόσωπα. Ο Βιεϊρίνια που είναι και συμπατριώτης μου, είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα και καθένας θα ήθελε να έχει, είναι γεμάτος φιλοδοξίες και είναι ο leader αυτής της ομάδας».

Από τη Ελλάδα τι θυμάσαι;

«Σίγουρα θυμάμαι πολλά από την Ελλάδα, μου φέρθηκαν πολύ καλά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που είχα φύγει από την Πορτογαλία. Θα έλεγα πως υπάρχει η πιθανότητα να με δείτε ξανά στην πατρίδα σας. Για εμένα δεν είναι θέμα τα χρήματα αλλά το να υπάρχει στόχος στην ομάδα που θα βρίσκομαι, κάθε ημέρα να μπαίνεις στη μάχη για κάτι».

Στην παρουσία σου στην Ελλάδα είχες συνεργαστεί με τον Φερνάντο Σάντος, τι θα μας έλεγες για αυτόν;

«Ο Σάντος είναι ένας προπονητής που έχει τη δική του ψυχολογία και τις ιδέες του, τις οποίες ακολουθεί μέχρι τον θάνατο και δεν κοιτάει πίσω. Έχει την ιδιαίτερη αγάπη με το δερμάτινο του και για να είμαι ειλικρινής δεν προσπάθησα ποτέ να το πάρω να το φορέσω».

Τι θα ήθελες να πεις στους φίλους σου στην Ελλάδα;

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στον ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μαρσέιγ αλλά και ιδιαίτερα στους φίλους μου στην ομάδα, Αντρέ Βιεϊρίνια, Νέλσον Ολιβέιρα και Φιλίπε Σοάρες. Θα προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.