Εντίνιο: «Ο Μπότο έχει ανοιχτά τα μάτια του για ευκαιρίες, η δουλειά του στη Σαχτάρ δείχνει πολλά»

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Εντίνιο, και μίλησε για την ομάδα που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στην Πορτογαλία, τον νέο τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου, Ζοσέ Μπότο, αλλά και τον Βιεϊρίνια.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την ομάδα που παίζει τώρα: «Ακόμη παίζω ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, στην Τορεένσε, που έπαιζε ο πατέρας μου εδώ, είναι μια πρόκληση για μένα και είμαι χαρούμενος. Είμαι 39 ετών, αλλά έχω το μυαλό ενός 19χρονου και απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο. Οσο έχω κίνητρο και αισθάνομαι δυνατός θα συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο. Παλεύουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, οπότε θα είναι καλό να σταματήσω ως πρωταθλητής. Είχα τραυματιστεί παλιότερα και το σκεφτόμουν, όσο αισθάνομαι δυνατός θα συνεχίζω να παίζω».

Για τον Ζοσέ Μπότο: «Είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη, ήταν πολλά χρόνια στη Μπενφίκα, έκανε καλή δουλειά στη Σαχτάρ, πήρε τον Πεντρίνιο, ξέρει πως να βρει καλούς παίκτες. Εχω δεθεί με τον ΠΑΟΚ, πέρασα μια ωραία χρονιά και θα παρακολουθώ το πως θα τα πάει».

Για το στυλ δουλειάς του: «Εχει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό, είναι το διαβατήριο του για να συνεργάζεται με πολύ μεγάλες ομάδες, όπως γίνεται με τον ΠΑΟΚ. Συνεργάζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά έχει τα μάτια του ανοιχτά για να βρει ευκαιρίες. Η δουλειά του είναι φανταστική, μιλάει από μόνη της, θα κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ γιατί μπορεί να το κάνει με την εμπειρία του».

Για τους Πορτογάλους και αν προσαρμόζονται εύκολα στον ΠΑΟΚ: «Ο Ζοσέ θα ωφεληθεί από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, θα έχει τις προδιαγραφές για να δείξει την δουλειά του, ο ΠΑΟΚ τα παρέχει όλα και είναι καλό και για αυτόν το να έρθει στον ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια σχολίασε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά με γνωρίζει πολύ καλά. Η δουλειά του στη Σαχτάρ που κατέκτησε τα πάντα δείχνει πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ μαζί του μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να βελτιώνεται συνεχώς ως οργανισμός. Μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά στη δουλειά του στον ΠΑΟΚ».

Για τον Βιεϊρίνια που παίζει ακόμη στον ΠΑΟΚ στα 36 του: «Πιστεύω πως είναι όπως το κρασί από το Πόρτο. Οσο παλιότερο τόσο καλύτερα ωριμάζει. Είναι ωραίο να παίζουμε ποδόσφαιρο, παίρνουμε εμπειρίες και θα τις θυμόμαστε και όταν τελειώσουμε την καριέρα μας».

Τέλος σχολίασε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στην Ελλάδα, μου λείπουν πολύ και ελπίζω το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνεται καλύτερο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.