Εντίνιο: «Η Μπενφίκα θεωρεί τον ΠΑΟΚ μεγάλο μέγεθος, πρέπει να την κοιτάξει στα μάτια»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2020

Απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε στο Metropolis 95.5 ο Εντίνιο, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην Β' κατηγορία της Πορτογαλίας και πιο συγκεκριμένα στην Κόβα Πιεδάδε, κάνοντας focus στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα.

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Τα συναισθήματα που έχω μέσα μου είναι όπως όταν ήμουν 15 χρονών και όσο έχω αυτό το κίνητρο θα συνεχίζω να παίζω» είπε αρχικά και συνέχισε: «Είναι μία ομάδα που παίζει στην Β'΄κατηγορία, ανέβηκε πριν από δύο χρόνια και θέλει να φτάσει μέχρι την μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών. Μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ».

Για τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Θα το δω το παιχνίδι. Ήταν τιμή που ήμουν μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ξέρω τον Φερέιρα, ήμασταν μαζί στην Μπράγκα. Έχει πολύ καλή νοοτροπία και ξέρει την Μπενφίκα. Με βοήθησε όταν πήρα προαγωγή στην πρώτη ομάδα, στάθηκε στο πλευρό μου. Ξέρει την Μπενφίκα και την νοοτροπία του Ζεσούς, του προπονητή της.

Γνωρίζω ότι η Μπενφίκα σέβεται τον ΠΑΟΚ, τον θεωρεί μεγάλο μέγεθος. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να την σεβαστεί πολύ, είναι μεγάλος οργανισμός αλλά πρέπει να την κοιτάξει στα μάτια. Το παιχνίδι Θα κριθεί στο ένα λάθος, σε μικρά πράγματα. Το περιμένω με ανυπομονησία γιατί θα είναι καλό ματς. Και οι δύο προπονητές έχουν νοοτροπία νικητή και την περνούν στις ομάδες τους. Ο Ζεσούς σίγουρα έχει μελετήσει καλά τον ΠΑΟΚ, όπως κάνει με όλους τους αντιπάλους».

Τόνισε ότι: «Δεν διατηρώ πολύ συχνή επαφή με πρώην συμπαίκτες μου. Μου λείπει η Ελλάδα. Πολλές φορές μιλάω με παιδιά που θέλουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα και τους λέω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα και ότι θα πρέπει να κάνουν θυσίες. Εγώ θέλω να παίζω μέχρι τα 40. Ξέρω ότι θα μου λείψει η καθημερινότητα του παίκτη όταν σταματήσω».

Θυμήθηκε τη νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης με δικό του τέρμα: «Τον θυμάμαι τον αγώνα. Ήταν φοβερό. Ο Φερνάντο Σάντος μας είχε πει ότι ελάχιστοι πιστεύουν ότι μπορείτε να κερδίσετε, αλλά εγώ σας πιστεύω. Είχα πολύ καλή αντιμετώπιση από τον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω σαν παίκτη ή σαν προπονητής, αλλά, πάντως, για διακοπές έρχομαι».

Μάλιστα, τραγούδησε ζωντανά το τραγούδι «Εξαιρέσεις», που είχε τραγουδήσει στα μπουζούκια, όταν ακόμη έπαιζε στον ΠΑΟΚ, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού, που είχε σημάνει την συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League.

Ο Εντίνιο ενημερώθηκε, ακόμη, στον αέρα ότι ο πρώην συμπαίκτης του, Πάμπλο Γκαρσία, πλέον, είναι προπονητής στην Β' ομάδα του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.