Ενθουσιασμός μεν, αλλά… με μέτρο, δε!

Αρις Νικολάκης10 Νοεμβρίου 2021

Μετά την πανθομολογούμενη ως επιβλητική, παράσταση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό καταγράφουμε εντυπωσιακή αυτοσυγκράτηση στον κόσμο του.

 Δίχως τούτο δα, να αποτελεί δα κι έκπληξη. Ίσα, ίσα που μάλλον φυσιολογική στάση είναι. Κι αναμενόμενη καθώς ο ΠΑΟΚ συνηθίζει εφέτος τα σκωτσέζικα ντους στον κόσμο του…

Μετά την εντός έδρας ήττα στη πρεμιέρα από τα Γιάννινα, στην Τούμπα ο κόσμος του ΠΑΟΚ παραμένει σχετικά κουμπωμένος απέναντι στην ομάδα του. Δε της στερεί τη στήριξη. Δίνει και την ψυχή του στις κερκίδες της Τούμπας. 

Ακόμη κι υπό αντίξοες αγωνιστικές συνθήκες… Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στέκει εκεί ορθός. Μαχητικός. Με την ολόψυχη ανυπέρβλητη στήριξη του. Στον αγώνα με την Κοπεγχάγη επί παραδείγματι, έσπαγε κόκαλα η ατμόσφαιρα αλλά… Η ριμάδα, η γκαντεμιά του ΠΑΟΚ είναι ασπόνδυλη!

Την ήττα από τα Γιάννινα ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη εντός έδρας με την μέχρι τότε, ακαταμάχητη ΑΕΚ. Είχαν προηγηθεί οι αγχώδεις αλλά σημαντικές νίκες σε Τρίπολη κι Αγρίνιο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ… ξεκουμπώθηκε! Ενθουσιάσθηκε. Ανοίχθηκε. Δίχως να ξεπεράσει την ήττα από τα Γιάννινα.

Κι εκεί πάνω… Του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι με την ισοπαλία κόντρα στην Σλόβαν. Μαζεύτηκε. Κουμπώθηκε ξανά. Ζεστάθηκε με τη νίκη στο Ηράκλειο. Πάγωσε με το 4-4 κόντρα στον Βόλο. Ενθουσιάσθηκε με τη νίκη στην Κοπεγχάγη και… Προσγειώθηκε απότομα με τις ήττες από Ολυμπιακό και Κοπεγχάγη.

Αλλεπάλληλα τα σκωτσέζικα ντους. Μία κρύο, μία ζέστη. Τον τρελάνατε εσείς όλοι προπονητές και παίκτες στον ΠΑΟΚ! Δεν έχασε βέβαια, τα λογικά του. Με αυτά παρέμενε στο πλευρό σας. Με απύθμενη στήριξη σας…

Έτσι έφθασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την οποία ο «δικέφαλος» κατέστησε… διάδρομο προσγείωσης του. Για την «απίθανη πτήση» της επιστροφής του σε τροχιά τίτλων.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ενθουσιάστηκε. Δε γινόταν αλλιώς. Ξετρελάθηκε, για να είμαστε ακριβείς! Τον τρέλαναν προπονητές και παίκτες του με τα σκωτσέζικα ντους τους.

Ιδιαίτερα μετά την εκκωφαντική επιτυχία κόντρα στον Παναθηναϊκό έπνευσαν πολλά μποφόρ ενθουσιασμού. Προκάλεσαν κύματα (ωραίας…) τρέλας στους φίλους του «δικέφαλου». Αυτή τη φορά όμως, ελέγχθηκαν. Δεν κόπασαν. Ελέγχονται. Έχουν καεί στο γάλα, βλέπετε. Διψούν για διάρκεια πνοής ενθουσιασμού. Δε θέλουν ξανά μανά …άπνοια μετά από τη πνοή τόσων μποφόρ!

Γι’ αυτό, σας λέμε. Καταγράφουμε τα δεδομένα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: Ενθουσιασμός μεν, αλλά… Με μέτρο, δε!

Για να καταλήξουμε. Η διάρκεια της απόδοσης μεγάλης ισχύος του ΠΑΟΚ είναι πλέον, το ζητούμενο. Κι αυτή επαφίεται στη σοβαρότητα προπονητών και παικτών του Κυπελλούχου. Αρκεί να αντιληφθούν όλοι, μα όλοι στον οργανισμό του ως ομάδας πως είναι κρίμα κι άδικο να αναποδογυρίζουν – μόλις τη γεμίζουν – την καρδάρα με τον μόχθο και τον κόπο τους…

ΥΓ 1: Στον ουρανό ψάχναμε. Στη γη βρίσκεται. Φιρί, φιρί πάνε στα Σκόπια… Σερβικής, βουλγαρικής, αλβανικής, τουρκικής και τέως ελληνικής καταγωγής πολίτες… να τινάξουν στον αέρα την επαίσχυντη, για το Έθνος μας, Συμφωνία των Πρεσπών. Λέτε;

ΥΓ 2: Δεν είναι όμως, ώρα για επιπολαιότητες από την ελληνική πλευρά, Είναι ώρα για περισσή σοβαρότητα καθώς εμπλέκονται άμεσα πλέον, Ευρωπαϊκή Ένωση κι ΗΠΑ! Συνάμα καραδοκούν Ρωσία και Τουρκία. Προσοχή…

ΥΓ 3: Τούτο επειδή η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε η τέως (συγ) Κυβέρνηση είναι διεθνής με νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα. Δύναται βέβαια, να τιναχθεί στον αέρα με τη μη τήρηση όρων της. Και σε αυτήν… Τη μη τήρηση όρων στρέφονται ευθέως οι έχοντες και κατέχοντες στη γειτονική χώρα.

ΥΓ 4: Θυμάστε φυσικά, πως συχνά πυκνά αναφέραμε από την αποφράδα ημέρα υπογραφής της ατιμωτικής Συμφωνίας για το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί από τους Σκοπιανούς μόνο ως προς τα δικαιώματά τους και όχι ως προς τις υποχρεώσεις τους. Η απαράδεκτη (δεν είχε τη συναίνεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού) Συμφωνία είναι ετεροβαρής…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.